Προβλέπουν πρωτιά της Ευρυδίκης!

19.03.2007
Μετά το 1999 για δεύτερη μόλις χρονιά στον πεντηκονταετή θεσμό της Eurovision η Κύπρος έρχεται πρώτη και με μεγάλη διαφορά στη μεγαλύτερη διαδικτυακή δημοσκόπηση παγκοσμίως.

Μετά το 1999 για δεύτερη μόλις χρονιά στον πεντηκονταετή θεσμό της Eurovision η Κύπρος έρχεται πρώτη και με μεγάλη διαφορά στη μεγαλύτερη διαδικτυακή δημοσκόπηση παγκοσμίως.

Πάνω στο ερώτημα ποιο τραγούδι από τις 35 συμμετέχουσες χώρες έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει το φετινό μουσικό διαγωνισμό στις 10 και 12 Μαϊου στο Ελσίνκι οι συμμετέχοντες ψηφίζουν Ευρυδίκη.

Και βαμπίρ έχουμε και drag queen
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές το τραγούδι της Κύπρου «Comme ci Comme ca» ερχόταν πρώτο με 4.518 (!) ψήφους, αφήνοντας με 1.000 ψήφους διαφορά στη δεύτερη θέση τη Λευκορωσία. Και ακολουθούσαν σε ασφυκτικό κλοιό ο Σαρμπέλ με 2.954, ενώ αρκετά καλά τα πάνε τα βαμπίρ της Ελβετίας που είδαμε σε παγκόσμια πρώτη στον ελληνικό τελικό με αρχι-βρικόλακα τον d.j. Bobo. Στην 7η θέση με 1.100 ψήφους βρίσκεται η drag queen (!) Πίτερ Άντερσεν θυμίζοντας στο σόου του τη νικήτρια της Εurovision 1997 Ντάνα Ιντερνάσιοναλ.

Η σειρά που θα διαγωνιστούν η Ευρυδίκη στον ημιτελικό και ο Σαρμπέλ στον τελικό είναι η τρίτη και η δέκατη αντίστοιχα, θέσεις όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

Τo βιντεοκλίπ του «Comme ci Comme ca»
Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου έγιναν τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ της κυπριακής συμμετοχής σε σκηνοθεσία White Room, ενώ η υπόθεσή του ξεδιπλώνει την ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού που διανύει μια πορεία μέσα στο χρόνο με περιβάλλον την ίδια την πόλη των Αθηνών. Στην τελική πορεία του ερωτικού αυτού ταξιδιού Ευρυδίκη και Δημήτρης Κοργιαλάς συναντούν το ζευγάρι και δίνουν τη λύση της ιστορίας. Η υπόθεση εκτυλίσσεται εξ ολοκλήρου σε ένα βιομηχανικό χώρο μαζί με την μπάντα του μουσικού ζευγαριού και με ιδιαίτερα σκοτεινό φωτισμό, που όμως στα σημεία του ρεφρέν υπάρχουν έντονες φωτεινές εναλλαγές. Και δεν λείπουν τα κοντινά πλάνα, τόσο σε δακρυσμένα μάτια όσο και σε τζαμαρίες που σπάνε, και έντονα μοβ χρώματα.