Κώστας Σόμμερ: Παραλίγο «Λεωνίδας» στους «300»!

20.03.2007
Είναι η ταινία που αυτές τις ημέρες «σπάει» όλα τα ρεκόρ! Το θέμα της μπορεί να το δανείζεται από την ελληνική ιστορία, κατάφερε όμως να γίνει «παγκόσμιο κινηματογραφικό φαινόμενο».

Είναι η ταινία που αυτές τις ημέρες «σπάει» όλα τα ρεκόρ! Το θέμα της μπορεί να το δανείζεται από την ελληνική ιστορία, κατάφερε όμως να γίνει «παγκόσμιο κινηματογραφικό φαινόμενο». Τι σχέση έχει όμως ο δικός μας Κώστας Σόμμερ με όλα αυτά; Το ΛΟΙΠΟΝ αποκαλύπτει ότι το όνομά του ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για το ρόλο του «Λεωνίδα» στους «300»!

Η αλήθεια είναι ότι ο Φρανκ Μίλερ, δημιουργός του κόμικ πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία, επισκέφθηκε πολλές φορές πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας την περιοχή των Θερμοπυλών, αλλά και τη Σπάρτη. Έπεισε, όπως μαθαίνουμε, τους ανθρώπους της παραγωγής των «300» να επισκεφθούν και αυτοί με τη σειρά τους την πατρίδα του Λεωνίδα και να αναζητήσουν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα υποδυθούν τους ένδοξους Σπαρτιάτες. Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκαν αρκετές «κρούσεις» από Έλληνες παραγωγούς, που, όπως τους ζητήθηκε, τους πρότειναν διάφορα ονόματα Ελλήνων ηθοποιών. «Το θέμα είναι αμιγώς ελληνικό, οπότε προτεραιότητα του σκηνοθέτη ήταν προφανώς ηθοποιοί Έλληνες, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου ρόλου λόγω και της εντοπιότητάς τους αλλά και του ταλέντου τους», μας εμπιστεύτηκε άνθρωπος κινηματογραφικής εταιρείας. Το ζητούμενο για τον Σνάιντερ ήταν ηθοποιοί με τέτοιο σωματότυπο αλλά και ικανότητες που να μπορούν να αντέξουν το ρυθμό των χολιγουντιανών κινηματογραφικών ταινιών. Όλα αυτά φάνηκε να τα κάλυπτε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, ο δικός μας Κώστας Σόμμερ, που διαθέτει την αρρενωπότητα, τη γυμνασμένη δομή σώματος αλλά και έχει και την εμπειρία των γυρισμάτων μιας χολιγουντιανής παραγωγής. To όνομά του λοιπόν «έπαιξε» πολύ ως υποψήφιου «Λεωνίδα». Συνδετικός κρίκος με τους ανθρώπους της παραγωγής των «300», ο ατζέντης του Σόμμερ στη Νέα Υόρκη. Τι «στράβωσε» όμως στην πορεία; Κανείς δεν ξέρει να δώσει σίγουρη απάντηση. Ο Κώστας πάντως έχει ήδη πολύ φορτωμένο πρόγραμμα υποχρεώσεων στην Ελλάδα. Και μπορεί να έχασε την ευκαιρία να παίξει τον «Λεωνίδα» στους «300», τον κέρδισε όμως, όπως φαίνεται, η Τουρκία!

Πριν από λίγες μόνο ημέρες λοιπόν, όπως μαθαίνουμε από πολύ έγκυρες πηγές, ο Σόμμερ επέστρεψε από τη γείτονα χώρα όπου και παρευρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα τουρκικής ταινίας !

Ο Κώστας υποδύεται τον Έλληνα που κλέβει την καρδιά Τουρκάλας πρωταγωνίστριας!