Η ταπεινή καταγωγή της Κέιτ Γουίνσλετ

30.04.2009
Η επιτηδευμένη προφορά της και το αριστοκρατικό ύφος της δίνουν την εντύπωση ότι η πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) είναι γόνος κάποιας εύπορης οικογένειας, κάτι που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Η επιτηδευμένη προφορά της και το αριστοκρατικό ύφος της δίνουν την εντύπωση ότι η πρόσφατα βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ (Kate Winslet) είναι γόνος κάποιας εύπορης οικογένειας, κάτι που απέχει πολύ από την αλήθεια.

"Θεέ μου", λέει η Γουίνσλετ σε συνέντευξή της στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Marie Claire σχετικά με τον αγώνα που έκαναν οι γονείς της για να μεγαλώσουν την ίδια και τα αδέλφια της: "Στο μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας μας υποστήριζε μια φιλανθρωπική οργάνωση για ηθοποιούς".

Παρότι και οι δύο γονείς της δήλωναν "ηθοποιοί" στο επάγγελμα, η μητέρα της, Σάλι, εργάζονταν σκληρά στην τοπική παμπ, ενώ ο πατέρας της, Ρότζερ πάλευε για να ξεπεράσει την αναπηρία του, καθώς είχε κινδυνέψει να χάσει το πόδι του σε ένα ναυτικό ατύχημα όταν η Κέιτ ήταν 11 ετών: "Τον εγχείριζαν επί 18 ώρες. Από κει και μετά ήταν ένας ανάπηρος ηθοποιός κι έτσι ακόμη και οι λίγες δουλειές που έβρισκε στην τηλεόραση, έγιναν όλο και λιγότερες", θυμάται.

"Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δούλευε ως ταχυδρόμος, σε εταιρείες ασφαλτοστρώσεων και ως οδηγός φορτηγών. Πουλούσε χριστουγεννιάτικα δέντρα, έκανε τα πάντα. Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Για αυτοκίνητο, είχαμε πάντα κάτι σαραβαλάκια που μας άφηναν, ή που μας έκλεβαν όταν λείπαμε διακοπές στην Κορνουάλη. Η ζωή μας έμοιαζε με μακάβρια κωμωδία".

Σήμερα, η οικογενειακή ζωή της είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Νέα Υόρκη και το Ουίντσορ, στην Αγγλία. "Είμαστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλο", λέει αναφερόμενη στον σύζυγό της, Σαμ Μεντες (Sam Mendes) με τον οποίο έχει δύο παιδιά, τον 5χρονο Τζο και την 8χρονη Μία. Όσον αφορά στο νοικοκυριό όμως: "Εγώ είμαι ο καπετάνιος. Συνεχώς φτιάχνω λίστες με όλες τις δουλειές".

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις της είναι και η φροντίδα των γονιών της. "Η μαμά μου θα θυμώσει όταν το διαβάσει αυτό, αλλά οι γονείς μας μεγαλώνουν πια", ομολογεί ως αφοσιωμένη κόρη: "Πριν λίγο καιρό ο Σαμ μου είπε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο να είμαστε περισσότερο στην Αγγλία κι εγώ του απάντησα ότι όταν οι γονείς μας μας έχουν πραγματική ανάγκη, τότε και βέβαια θα πάμε. Κι εκείνος μου απάντησε, 'Αγάπη μου, αυτό είναι τώρα".