Οι φευγάτοι...

28.04.2009
Oταν ο χρόνος και οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν, TV stars, κοσμικοί και celebrities δεν βρίσκουν την ώρα να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ. Με τα λαμπερά τους τζιπ, με ταχύπλοα ή αεροπλάνα, δεν έχει σημασία...

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Oταν ο χρόνος και οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν, TV stars, κοσμικοί και celebrities δεν βρίσκουν την ώρα να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ. Με τα λαμπερά τους τζιπ, με ταχύπλοα ή αεροπλάνα, δεν έχει σημασία... Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι λίγα εικοσιτετράωρα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς μακριά από τα φώτα των προβολέων και τους φακούς των παπαράτσι. Πού επιλέγουν να αποτοξινωθούν από το άγχος και να ηρεμήσουν; Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε και βρήκε τα αγαπημένα «καταφύγια» των πρωταγωνιστών της ελληνικής σόουμπιζ.

Weekend με τα παιδιά τους
Από τη γέννηση του Άγγελου και μετά όλα άλλαξαν στη ζωή της Ελένης Μενεγάκη. Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» έχει εγκαταλείψει τις νυχτερινές διασκεδάσεις και το μόνο που την ενδιαφέρει τα Σαββατοκύριακα είναι να περνάει τον ελεύθερο χρόνο της μαζί με τον Γιάννη Λάτσιο και τα τρία τους παιδιά. Όταν ο καιρός ανοίγει, η λαμπερή οικογένεια της σόουμπιζ επισκέπτεται πολύ συχνά το σπίτι που διαθέτει στην Κάρυστο, σχεδόν μόνιμη κατοικία της μαμάς της Ελένης, Ζέτας Μενεγάκη, τους καλοκαιρινούς μήνες. Εναλλακτικός προορισμός τους είναι το ξενοδοχείο «Cape Sounio», που ανακαινίστηκε πρόσφατα και διαθέτει ένα άψογα οργανωμένο spa. Τις Κυριακές που το ζευγάρι μένει στην Αθήνα συνηθίζει να επισκέπτεται το κτήμα του νονού της Λάουρας, του γνωστού ζωγράφου Άγγελου.

Λατρεύει την Κρήτη
Όταν οι υποχρεώσεις τους το επιτρέπουν, Ντέμης Νικολαΐδης και Δέσποινα Βανδή επισκέπτονται το δικό τους παράδεισο, που δεν είναι άλλος από την Ελούντα της Κρήτης. Το ζευγάρι με τα δύο του παιδιά δεν επισκέπτονται το πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μεγαλονήσου μόνο στις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και αρκετά Σαββατοκύριακα μετά το Πάσχα. Όταν ο καιρός δεν επιτρέπει βουτιές στην πίσινα ή τη θάλασσα, χαλαρώνουν παίζοντας με τα δυο τους παιδιά και διαβάζοντας βιβλία. Τόσο ο Ντέμης όσο και η Δέσποινα αγαπάνε πολύ και τη Μύκονο, όπου συνήθως διαμένουν στο σπίτι του καλού τους φίλου Κλέωνα Γρηγοριάδη, ενώ, όταν μένουν στην Αθήνα, δεν είναι λίγες οι φορές που θα περάσουν ξέγνοιαστα την Κυριακή τους στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του «Grand Resort Lagonissi».

Άγγιγμα ψυχής
Καθόλου δεν λείπουν οι ανέσεις των πολυτελών ξενοδοχείων στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, όταν επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Ο παρουσιαστής έχει φύγει οδικώς ακόμη και μες στο καταχείμωνο προκειμένου να βρεθεί για λίγες ώρες στην ιερή κοινότητα. Έχοντας ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία, ο Γρηγόρης βρίσκει την ησυχία του μέσα από την προσευχή και τις συζητήσεις με τους πατέρες της Αθωνικής Πολιτείας. Όταν, πάλι, θέλει απλώς να διασκεδάσει και να το ρίξει έξω, πηγαίνει στο εξοχικό της οικογένειάς του στη Χαλκιδική. Τα γλέντια που έχει κάνει εκεί με τον κολλητό του Αντώνη Κανάκη και τη μεγάλη παρέα τους έχουν αφήσει εποχή.

Χαμένη στη μετάφραση
Πού διαλέγει πάντα τα θεατρικά της έργα η Μιμή Ντενίση; Στο υπέροχο εξοχικό που διαθέτει στη Μαλαισίνα. Όταν η περίοδος για την επιλογή του νέου θεατρικού πλησιάζει, η λαμπερή ηθοποιός αποφεύγει τα καλέσματα και χαλαρώνει στο σπίτι με τον Σωτήρη Πολύζο και τη μικρή Μαριτίνα. Η ησυχία της πανέμορφης περιοχής είναι ιδανική και για τις μεταφράσεις πολλών έργων, που επιμελείται η ίδια. Τα υπόλοιπα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός με πολυάριθμες παρέες να γεύονται τα εξαιρετικά εδέσματα που η Μιμή θέλει πάντα να ετοιμάζει μόνη της.

Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ
Στην περίπτωσή του μιλάμε για «καταφύγια», καθώς δεν πρόκειται για ένα, αλλά για τρία. Το χειμώνα ο Λάκης Λαζόπουλος επιλέγει να χαλαρώνει και να ξεκουράζεται στο σπίτι του στη Λάρισα, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πατρικό του. Πολλές φορές ταξιδεύει ακόμη και οδικώς μέσα στη νύχτα, ενώ όσοι τον συναντήσουν την επόμενη μέρα σε κάποιο από τα τσιπουράδικα της πόλης έχουν να λένε για την ευγένεια και τα αστεία του. Όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, ο δημοφιλής ηθοποιός θέλει να βλέπει θάλασσα. Έτσι, για πολλά χρόνια τα Σαββατοκύριακα πήγαινε στη Σέριφο, ωστόσο τα τελευταία δύο επιλέγει περισσότερο την καινούργια του κατοικία στην Πάρο. Εκεί... έπεσε και η ιδέα του ντουέτου με τον Γιάννη Πάριο, που έγινε μεγάλη επιτυχία.

Je t’aime στην Καλαμάτα
Το «καταφύγιο» του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια δεν είναι άλλο από το πατρικό σπίτι της παρουσιάστριας στην Καλαμάτα. Ιδανικός προορισμός, αν σκεφτεί κανείς πως στο μουσικοσυνθέτη δεν αρέσουν ιδιαίτερα τα πλοία και τα αεροπλάνα. Η πανέμορφη πόλη της Πελοποννήσου είναι το προσωπικό ησυχαστήριο και του ηθοποιού Πάνου Μιχαλόπουλου, ο οποίος την επισκέπτεται αρκετά συχνά.

Για σκι και ηλιοθεραπεία
Ήταν μεγάλη απόφαση για την Ελεονώρα Μελέτη η μετακόμισή της στην Κηφισιά. Από τη μια η έδρα του Star, από την άλλη το πολύ πρωινό ξύπνημα, δεν είχε και πολλές επιλογές. Η 30χρονη παρουσιάστρια ωστόσο κάθε Σαββατοκύριακο βρίσκεται στο σπίτι της στη Σαρωνίδα. Εκεί, όταν φτιάχνει ο καιρός, κολυμπάει στην πισίνα του σπιτιού ή την παραλία, κάνει ηλιοθεραπεία και εξασκείται στο σκι, που είναι και το αγαπημένο της χόμπι. Συχνά επισκέπτεται και το υπέροχο εξοχικό που διαθέτει η οικογένειά της στις Σπέτσες.

Με φόντο το αρχαίο θέατρο
Πολύ προβληματίστηκαν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς πριν αποκτήσουν το εξοχικό των ονείρων τους. Το βρήκαν πριν από λίγα χρόνια από σύμπτωση? Στην Καίτη αρέσει πολύ το θέατρο και σε μία από τις επισκέψεις της στην Αρχαία Επίδαυρο βρήκε το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο και αγόρασε αμέσως. Πρόκειται για μια υπέροχη κατοικία με πανοραμική θέα. Το ζευγάρι επισκέπτεται συχνά το εξοχικό και συχνά φιλοξενεί τους θεατρόφιλους φίλους του, όπως η Δήμητρα Παπανδρέου.

Απομόνωση στο πατρικό του άντρα της
Εδώ και πολλά χρόνια η Πέγκυ Ζήνα επισκέπτεται τη Ναύπακτο. Συγκεκριμένα, το γραφικό Ευπάλιο, όπου βρίσκεται το πατρικό σπίτι του συζύγου της Γιώργου Λύρα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι εκεί επέλεξαν να γίνει ο γάμος τους. Τα Σαββατοκύριακα η τραγουδίστρια για να χαλαρώσει ασχολείται με τη φροντίδα του κήπου, ενώ θα πιει τον καφέ ή το ούζο της παρέα με τον άντρα της και την πεθερά της στην πλατεία του χωριού.

Λατρεύει τη θάλασσα
Ο εργασιομανής Πέτρος Φιλιππίδης δεν φεύγει συχνά από την πρωτεύουσα. Όταν όμως το κάνει, σχεδόν πάντα προτιμά την Κέρκυρα. Πολύ συχνά, εκτός από τη σύζυγό του Ελπίδα και το γιο τους, παίρνει μαζί του και τον καλό του φίλο Παύλο Χαϊκάλη. Ο λόγος; Πηγαίνουν μαζί για ψάρεμα με το μικρό σκάφος που έχει ο «Γλυκούλης».

Ευτυχισμένοι μαζί στη Νέα Μάκρη
Στον Γιάννη Μπέζο είναι γνωστό πως δεν αρέσουν οι πολυκοσμίες και οι fake κοσμικότητες. Κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και όποτε οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το επιτρέπουν παίρνει τη Ναταλία Τσαλίκη και πετάγονται στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Οι καλοί τους φίλοι που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί εκεί πάντα θυμούνται τις μαγειρικές ικανότητες της Ναταλίας αλλά και τις φωνητικές του καταξιωμένου μας ηθοποιού.