Είναι το χόμπι μου

27.04.2009
Οι ρυθμοί της ζωής τους είναι εξαντλητικοί, γι’ αυτό στον ελεύθερο χρόνο τους προσπαθούν να κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα. Με λίγα λόγια, ασχολούνται με τα χόμπι τους, που τους κάνουν πιο όμορφη τη ζωή. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας τα παρουσιάζει, για να πάρετε ιδέες. Όρεξη, θέληση και φαντασία να έχετε και όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!

Από τη ΧΡΥΣΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Οι ρυθμοί της ζωής τους είναι εξαντλητικοί, γι’ αυτό στον ελεύθερο χρόνο τους προσπαθούν να κάνουν ενδιαφέροντα πράγματα. Με λίγα λόγια, ασχολούνται με τα χόμπι τους, που τους κάνουν πιο όμορφη τη ζωή. Το ΛΟΙΠΟΝ έψαξε, έμαθε και σας τα παρουσιάζει, για να πάρετε ιδέες. Όρεξη, θέληση και φαντασία να έχετε και όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!

Παθιασμένο φλαμένκο
Στο «Έχω ένα μυστικό» η Κατερίνα Παπουτσάκη μας δείχνει ότι έχει ασχοληθεί και με το χορό. Ο αγαπημένος της χορός, όμως, είναι το φλαμένκο. Σ’ αυτό συμφωνεί και η Νάντια Μπουλέ, που παρακολουθεί εδώ και μερικά χρόνια μαθήματα και είναι ενθουσιασμένη με την ενέργεια που της χαρίζει.

Η Αννίτα Ναθαναήλ, πάλι, προτιμά διαφορετικά είδη, με τα οποία χάνει και θερμίδες, όπως λάτιν και οριεντάλ.

Οι γητευτές
Πραγματικός γητευτής ο Ιωσήφ Μαρινάκης ασχολείται με την ιππασία, κάτι που φάνηκε και στο ομώνυμο σίριαλ, όπου είχε μεγάλη άνεση με τα άλογα. Το ίδιο χόμπι απέκτησε και ο Αλέξανδρος Σταύρου, που, λόγω της συγκεκριμένης τηλεοπτικής σειράς, έκανε μαθήματα ιππασίας.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, πάλι, αγάπησε την ιππασία λόγω «Γιούγκερμαν», αλλά το αγαπημένο του χόμπι είναι η ορειβασία. Γι’ αυτό, άλλωστε, του ταίριαξε γάντι ο ρόλος του στο σίριαλ «Γη και Ουρανός» μαζί με τον Νίκο Κουρή, που επίσης λατρεύει την ορειβασία.

Οι... παλαιστές
πιο δυναμικό χόμπι έχει βάλει στη ζωή του ο Χρήστος Βασιλόπουλος, που ασχολείται με το τάε κβον ντο και την πάλη και μάλιστα με το δεύτερο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αφού είναι μέλος της εθνικής ομάδας πάλης. Αλλά και ο Πέτρος Ίμβριος, που του δίνει και καταλαβαίνει στο κικ μπόξινγκ. Όπως κάνει και η Εύα Λάσκαρη, που με το κικ μπόξινγκ δεν γυμνάζεται μόνο, αλλά τη βοηθάει και να βγάζει όλο το στρες.

Θαλάσσια σπορ
Ο Δάνης Κατρανίδης και ο Μανούσος Μανουσάκης έχουν βρει το μυστικό της καλής ζωής και της ευζωίας στην ιστιοπλοΐα. Το ίδιο χόμπι, όμως, έχει και η Ισαβέλλα Βλασιάδου, που έχει πάρει δίπλωμα για να μπορεί να κουμαντάρει το σκάφος. Στο ίδιο team και ο Σταύρος Νικολαΐδης, που το παλεύει και θέλει να γίνει τέλειος... καπετάνιος.

Με το ψαροντούφεκο και το υποβρύχιο ψάρεμα ασχολείται ο Λάμπης Λιβιεράτος, αλλά δεν είναι ο μόνος. Και ο Κλέων Γρηγοριάδης λατρεύει τις καταδύσεις και την υποβρύχια φωτογραφία, ενώ το ίδιο χόμπι έχει ο Γιώργος Νταλάρας, απολαμβάνοντας τη μαγεία του βυθού.

Ο Μέμος Μπεγνής επίσης λατρεύει τις καταδύσεις και, παρόλο που κάποτε είχε ένα μικρό ατύχημα στο βυθό, δεν εγκατέλειψε το χόμπι του.

Η Βάνα Ραμπότα τρελαίνεται να περπατάει στη φύση και να κολυμπάει. Δεν είναι όμως η μόνη, αφού την ίδια «συνταγή» ακολουθεί και η Καίτη Γαρμπή. Πιο θαρραλέες, πάντως, είναι η Ναταλία Λιονάκη και η Κατερίνα Διδασκάλου, που δεν περιμένουν να ζεστάνει ο καιρός για να πέσουν στη θάλασσα. Είναι χειμερινές κολυμβήτριες και προτείνουν ανεπιφύλακτα, θαλάσσια μπάνια όλο το χρόνο!

Το ίδιο μας προτείνει και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, που είναι χειμερινός κολυμβητής και πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις στο Σχινιά να κάνει βουτιές ακόμα και με θερμοκρασία υπό το μηδέν!

Το ίδιο κάνει και ο Σπύρος Μπιμπίλας, που είναι χειμερινός κολυμβητής από παιδί, αν και καυχιέται περισσότερο για την τεράστια συλλογή από τηλεκάρτες που έχει!

Ο Γιώργος Τσαλίκης προτιμά το θαλάσσιο σκι και πηγαίνει τακτικά στον Αθλητικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Ώρες ατελείωτες, όμως, μπορεί να ξεχαστεί με τo τζετ σκι και ο Νίκος Βέρτης.

Γιόγκα, πιλάτες και ποδήλατο
Με τη γιόγκα ασχολούνται πολλές κυρίες της σόουμπιζ. Ανάμεσά τους οι Δωροθέα Μερκούρη, Ζέτα Δούκα και Έλλη Κοκκίνου, που είναι από τις φανατικές αυτού του είδους άσκησης.

Η Λίνα Σακκά δεν έγινε... γοργόνα χωρίς κόπο. Γυμνάζεται πολύ, της αρέσει ο χορός, αλλά ασχολείται σοβαρά και με τις ασκήσεις ρέικι, που της χαρίζουν ενέργεια και ευεξία.

Η Δέσποινα Βανδή, πάλι, «λιώνει» στον ηλεκτρικό διάδρομο, όπως και η Βάνα Μπάρμπα.

Η Κατερίνα Καραβάτου κάνει πιλάτες, ένα είδος άσκησης που λατρεύει, και η Ναταλία Δραγούμη, η οποία όμως το εναλλάσσει με το μπιτς βόλεϊ και την ποδηλασία.

Στην κυριολεξία δεν κατεβαίνουν από το ποδήλατο και ο Κώστας Κάππας με τον Γιώργο Χρανιώτη. Παίρνουν τα ποδήλατά τους και κάνουν βόλτες στην πόλη, συνδυάζοντας διασκέδαση με γυμναστική.

Σπαθιά και ξίφη
Εκεί που σίγουρα μπορεί να δει κανείς τον Κωνσταντίνο Καζάκο είναι στο Μοναστηράκι και στα παλαιοπωλεία, να συμπληρώνει τη συλλογή του με σπαθιά, κάτι που κάνει και η Μάρω Λύτρα, όταν δεν ασχολείται με τη γιόγκα.

Η Ισαβέλλα Δάρα, πάλι, προτιμά κάτι ακόμα πιο δυναμικό: την ξιφασκία. Με το ίδιο χόμπι φαίνεται ότι ασχολείται πολύ τον τελευταίο καιρό και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που μετά τα μαθήματα που έκανε για να παίξει μια σκηνή στο «Έχω ένα μυστικό» λάτρεψε την ξιφασκία.

Αναμέτρηση στα τερέν
Ο Σάκης Ρουβάς με την Άννα Βίσση έχουν αδυναμία στο τένις. Ο Σάκης βέβαια πρόσφατα απέκτησε και ένα διαφορετικό χόμπι: τη φωτογραφία. Όπου κι αν πάει έχει πάντα μια ψηφιακή μηχανή για να απαθανατίζει κάθε στιγμή. Αυτό το χόμπι, όμως, έχει και η Νατάσσα Θεοδωρίδου, που έχει βγάλει δεκάδες φωτογραφίες.

Στην κουζίνα ολοταχώς
Πολλές είναι οι κυρίες και οι κύριοι της σόουμπιζ που ξεχνιούνται φτιάχνοντας νόστιμες σπεσιαλιτέ. Φοβερός «μάγειρας» είναι ο Γιώργος Παρτσαλάκης, που φτιάχνει κρητικές συνταγές να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου είναι ασυναγώνιστη στο μυδοπίλαφο, ενώ την Ελένη Ράντου δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί καμιά στις μακαρονάδες. Αλλά και η Μπέσσυ Μάλφα όταν μπαίνει στην κουζίνα κάνει θαύματα. Το κατσικάκι της με πατάτες φούρνου, το σπεντζοφάι της και οι χωριάτικες χυλοπίτες είναι ό,τι καλύτερο και αγαπημένα «πιάτα» του συζύγου της Γεράσιμου Σκιαδαρέση. Αμφιβάλλετε, ακόμα, ότι ο έρωτας περνάει και από το στομάχι;

Μια πινελιά... ποίησης
Κάποιοι άλλοι και άλλες, πάλι, προτιμούν πιο ήρεμα χόμπι. Όπως η Ελένη Φιλίνη, που από μικρή ασχολείται με την ποίηση. Της αρέσει να γράφει τις σκέψεις της και ίσως κάποια στιγμή εκδώσει τα ποιήματά της.

Η Εβελίνα Παπούλια ζωγραφίζει πίνακες και τους δωρίζει σε φιλικά της πρόσωπα. Το ίδιο και η Βίκυ Κουλιανού, που όλοι της λένε να κάνει μια έκθεση ζωγραφικής. Με τα ζωγραφικά της έργα μας έχει εντυπωσιάσει και η Ηρώ Μουκίου. Κρυφό ταλέντο στη ζωγραφική είναι και η Νεφέλη Ορφανού, που έχει ζωγραφίσει υπέροχα πορτρέτα με κάρβουνο, τα οποία κοσμούν το σπίτι της. Με τη ζωγραφική και πιο συγκεκριμένα με την αγιογραφία ασχολείται και ο Νίκος Παπαδάκης.

Επιτραπέζια
Ο Θανάσης Βισκαδουράκης είναι μανιώδης ταβλαδόρος. Πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις σε γνωστό cafe στην πλατεία Αμερικής να ασχολείται με το τάβλι και να νικάει τους πάντες.

Ο Τάκης Παπαματθαίου παίζει ερασιτεχνικά μπουζούκι, αλλά εκεί που δεν τον πιάνει κανείς είναι στο σκάκι, το οποίο έχει μάθει και στη σύντροφό του Φιλίτσα Καλογεράκου.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ξεκουράζεται παίζοντας επιτραπέζιο παιχνίδι ντόμινο, ενώ ο Σάκης Μπουλάς? ρυθμίζει την ώρα. Έχει μια συλλογή με δεκάδες παλιά ρολόγια, τα οποία περιποιείται διαρκώς, όπως και τη συλλογή του από παλιά παιδικά παιχνίδια. Η χαρά του είναι να ψάχνει στο Μοναστηράκι και σε παλαιοπωλεία για καινούργια κομμάτια για να εμπλουτίσει τις συλλογές του.

Ζήτω το βινίλιο
Με τα δεκάδες βινίλιά τους ασχολούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ξεκουράζονται ακούγοντας μουσική και ξεσκονίζοντας τους δίσκους τους, τους οποίους προσέχουν σαν τα μάτια τους.