Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο στο σχολείο της Όπρα.

01.04.2009
Το σχολείο θηλαίων της Οπρα Γουίνφρει( Oprah Winfrey) στη Αφρική, κλονίζει δεύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο, μέσα σε δύο χρόνια, από τότε που ιδρύθηκε.

Το σχολείο θηλαίων της Όπρα Γουίνφρεϊ (Oprah Winfrey) στη Αφρική, κλονίζεται από δεύτερο σεξουαλικό σκάνδαλο, μέσα σε δεκαοκτώ μήνες.

Επτά μαθήτριες της Ακαδημίας της Όπρα που βρίσκεται κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, αποβλήθηκαν ως ύποπτες για σεξουαλική παρενόχληση άλλων συμμαθητριών τους, σύμφωνα με την εφημερίδα "Afrikaans on Sunday".

Μια 15χρονη ανάμεσά τους, που πίεζε τα θύματα της να συνάψουν σχέσεις με τις άλλες μαθήτριες, κατηγορείται σε επιστολή που δημοσιεύεται στην αφρικανική εφημερίδα, ότι μεταξύ άλλων ότι ασκούσε ψυχολογική βία και πίεζε τις συμμαθήτριες της να πουν ψέματα στην αστυνομία.

Η 15χρονη υποστηρίζει ότι πρόκειται για συνωμοσία και αποδίδει τις κατηγορίες σε συκοφαντία κάποιων κοριτσιών που τη ζηλεύουν.

Η Όπρα, είχε επενδύσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες στο "Leadrship Academy for Girls" και ήταν πολύ υπερήφανη γι' αυτό, ελπίζοντας ότι το σχολείο της θα αποτελέσει πρότυπο για όλο τον κόσμο. Μάλιστα, η προσπάθεια της είχε αποσπάσει επαίνους από τον ίδιο τον τότε πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

Όμως μόλις μετά από 9 μήνες από τα μνημειώδη εγκαίνια του, το σχολείο βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σεξουαλικού σκανδάλου, με πρωταγωνίστρια την 27χρονη επιστάτρια του κοιτώνα, Βιρτζίνια Τίνυ Μακόμπο (Virginia Tiny Makgobo). Η επιστάτρια που κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση έξι κοριτσιών, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες και η δίκη της πήρε αναβολή για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Όπρα, η οποία έχει υπάρξει και η ίδια θύμα σεξουαλικής βίας ως παιδί είχε πάρει την υπόθεση πολύ προσωπικά. "Αυτά τα παιδιά είναι σαν παιδιά μου. Και το λέω αυτό κυριολεκτικά. Νιώθω υπεύθυνη για το μέλλον τους", είχε δηλώσει τότε κλαίγοντας μπροστά στην κάμερα και συμπληρώνοντας: "Αυτή είναι μια από τις οδυνηρές εμπειρίες της ζωής μου, αν όχι η πιο οδυνηρή. Αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις εμπειρίες της ζωής, έτσι κι αυτή μας δίνει ένα μάθημα.

Η Ακαδημία δημιουργήθηκε με κόπο και στόχο την εκπαίδευση των κοριτσιών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην χώρα που γεννήθηκα. Το όνομα του σχολείο θα έπρεπε να γίνει γνωστό παγκόσμια για το έργο που παράγει και όχι τα σκάνδαλα".

Αυτή τη φορά όμως ήταν πολύ πιο φειδωλή σε δηλώσεις, δίνοντας τα ινία στον εκπρόσωπό της: "Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες γιατί η υπόθεση αφορά ανήλικες. [Η Όπρα] είναι πολύ αποκαρδιωμένη από το γεγονός και δεν πρόκειται να επισκεφτεί το σχολείο για την ώρα".