Άλλος για το... σπίτι του;

03.02.2009
Νέο κύμα κομμένων παραγωγών για τη σεζόν που διανύουμε. Η «ψαλίδα» για την τηλεόραση συνεχίζει να δουλεύει, για να κόψει κάποια φιλόδοξα προγράμματα που φαίνεται τελικά πως θα κατεβάσουν ρολά!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΜΕΛΑ

Είναι πλέον προφανές πως οι αρμόδιοι δεν υπολογίζουν τίποτα και προχωρούν στο κόψιμο σειρών και εκπομπών που δεν φέρνουν τα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης. Επόμενο «θύμα» των περιστάσεων η φιλόδοξη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη, τα «Ματωμένα χώματα» του Alpha, που κατεβάζουν ρολά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Έτσι, το φινάλε της τηλεοπτικής διασκευής για το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου υπολογίζεται σε τρεις εβδομάδες περίπου και μάλιστα με τρία επεισόδια λιγότερα από το αρχικό πλάνο. Αν σκεφτεί κανείς ότι η συγκεκριμένη σειρά, που η μεταφορά της ήταν όνειρο του σκηνοθέτη εδώ και χρόνια, είχε κόστος παραγωγής 180.000-200.000 ευρώ ανά επεισόδιο, αντιλαμβάνεται πως το όνειρο του ίδιου αλλά και πολλών άλλων έμεινε απλώς... απατηλό, καθώς τα νούμερα είναι χαμηλά και ως εκ τούτου η ανταπόκριση των διαφημιστών πεσμένη.

Με πολλές ελπίδες για υψηλά νούμερα τηλεθέασης ξεκίνησε και η σειρά του Mega «Ποιος μας πιάνει». Στο 16ο επεισόδιο που θα προβληθεί στις αρχές Μαρτίου θα δούμε το τέλος, με τις τέσσερις ηρωίδες που δεν κατάφεραν να κερδίσουν την προτίμηση των τηλεθεατών και να φτάσουν μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή τον Ιούνιο. Κάποιοι μίλησαν για κακή αντιγραφή του «Παρά πέντε», το κανάλι στήριξε τη σειρά όσο μπορούσε, αλλά δεν είχε τελικά κάπου να... πιαστεί!

Έξω έμεινε και το «Είσαι μέσα», το τηλεπαιχνίδι του Alpha που κόπηκε άρον άρον μετά από παρέμβαση των Γερμανών επενδυτών. Αν και οι ίδιοι ποντάρουν ιδιαίτερα στα τηλεπαιχνίδια, δεν προχώρησαν στην προβολή των τεσσάρων ακόμα εκπομπών που υπήρχαν έτοιμες στα συρτάρια, γιατί είδαν τα νούμερα τηλεθέασης και έκαναν πίσω. Θεώρησαν ότι το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα προγράμματα που έπαιζαν εκείνη την ώρα στα άλλα κανάλια και έσπευσαν να το κόψουν για να μειώσουν το γενικότερο κόστος. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που δεν ειδοποιήθηκαν οι συντελεστές προγράμματος που κόβεται, καθώς λέγεται πως ορισμένοι από τους ανθρώπους του τηλεπαιχνιδιού πήγαν για δουλειά και είδαν έκπληκτοι άλλο σκηνικό στο πλατό.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο τελειώνουν και οι «7 ζωές» του ΑΝΤ1.

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης, με μεγάλο «γκελ» στο γυναικείο νεανικό κοινό ως Περιστερόπουλος στους «Singles», δεν ευτύχησε να κατακτήσει ακόμα περισσότερες καρδιές στη μετεγγραφή του στο Μαρούσι.

Φήμες ακούγονται διαρκώς για το δίδυμο Φώτη Σεργουλόπουλου -

Μαρίας Μπακοδήμου και για την εκπομπή του Alpha «Σιγά μην κάτσω να σκάσω». Με μονοψήφια νούμερα πορεύεται το απογευματινό πρόγραμμά τους, χωρίς οι ίδιοι να... σκάνε ιδιαίτερα. Προφανώς η διαβεβαίωση του σταθμού ότι τους στηρίζει, σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα και προγράμματα, τους αρκεί για να μένουν χαλαροί και χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές που θα «τονώσουν» την εκπομπή τους. Οι Γερμανοί ιθύνοντες του καναλιού μαθαίνουμε ότι πιστεύουν πολύ στον Φώτη Σεργουλόπουλο, γι αυτό και τον επέλεξαν για την παρουσίαση του «Dominos day». Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Βέβαια, να αναφέρουμε εν συντομία και τους κομμένους, που ήδη πήγαν σπίτι τους στο πρώτο μέρος της σεζόν 2008-09, που ανταγωνίζεται, συνολικά, την περσινή σε νούμερα. Πρόκειται για τις σειρές του Alpha «Υπάρχουν άντρες και άντρες», «Οι ατρόμητοι», «Βέτα Queen», «Ο άγγελός μου, ο διάβολός μου», καθώς και την εκπομπή «Spy ΤV», που «τελείωσε» στη δεύτερη μόλις μετάδοσή της.

Νωρίτερα κατέβασαν αυλαία η σειρά του ΑΝΤ1 «Πάρης και Ελένη» και το ριάλιτι του Mega «Εxtreme makeover», ενώ σκυτάλη στον Ανδρέα Μικρούτσικο έδωσαν στο Star ο Δημήτρης Παπανώτας και η Χριστίνα Αλούπη, αφού την εκπομπή τους «Υπάρχει λόγος» διαδέχθηκε το «Παρέα με τον Ανδρέα».

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι φειδωλοί στις αποφάσεις τους για προγράμματα της επόμενης σεζόν είναι όλοι οι υπεύθυνοι των καναλιών, καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει ήδη και αυτή την πόρτα!