Στην πλατεία Βικτωρίας

29.01.2009
Πόσο καλά ξέρετε την περιοχή σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Η Έλλη Καρρά κάνει μια βόλτα στο κλεινόν άστυ και σας αποκαλύπτει γωνιές που από συνήθεια ίσως δεν έχετε προσέξει όσο θα έπρεπε. Μποτίλια... γεύσεων και αρωμάτων

Ένα ποτήρι καλό κρασί είναι εγγύηση για την επιτυχία ενός γεύματος ή για το όμορφο ξεκίνημα μιας ρομαντικής βραδιάς. Αν βρεθείτε στην πολύβουη 3ης Σεπτεμβρίου, περάστε μια βόλτα από τον αριθμό 83. Εκεί βρίσκεται η «Μποτίλια». Δεν πρόκειται για μια απλή κάβα, αλλά για delicatessen με εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και εκλεκτά εδέσματα. Στην «Μποτίλια» θα βρείτε κρασιά μεγάλης παλαιότητας και περιορισμένης παραγωγής, εκλεκτές ποικιλίες αλλά και νόστιμα εδέσματα, όπως βαζάκια λιαστής ντομάτας, διάφορα πατέ και χειροποίητα σοκολατάκια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα υπέροχα παραδοσιακά προϊόντα, όπως λουκούμια και παστέλια, από τα νησιά μας. Το κελάρι του καταστήματος είναι κλιματιζόμενο, για να διατηρείται η ποιότητα των προϊόντων.

Fitness με βιολογικά προϊόντα
Η υγιεινή διατροφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αν όχι σε καθημερινή βάση, σίγουρα όσο συχνότερα μπορούμε. Στο κατάστημα της 3ης Σεπτεμβρίου 83 υπάρχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε fit, με ενέργεια, ζωντάνια και καλή διάθεση. Στον «Άρκευθο» θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το στρώσιμο ενός υγιεινού καθημερινού τραπεζιού: 100% βιολογικά όσπρια ελληνικής προέλευσης, διάφορες ποικιλίες τσαγιών, χυμούς χωρίς συντηρητικά, μέλι εξαιρετικής ποιότητας, ακόμη και γάλα σόγιας! Αν επισκεφθείτε το βιολογικό μπακάλικο, μη φύγετε χωρίς ένα βαζάκι γλυκό του κουταλιού από τη Ζαγορά του Πηλίου. Για τους λάτρεις των φυσικών καλλυντικών, στον «Άρκευθο» θα βρείτε και φυτικές βιολογικές κρέμες προσώπου.

Γλυκιά ιστορία
Για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου το «Πετέκ» είναι ίσως η πιο γλυκιά γωνιά της Αθήνας. Η ιστορία του φημισμένου ζαχαροπλαστείου ξεκίνησε στον αριθμό 81 της 3ης Σεπτεμβρίου το 1965, όταν ο Ιωάννης Μαγκλάρας αποφάσισε να μεταφέρει τα γλυκά μυστικά της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά στο «Πετέκ» φτιάχνουν με την ίδια συνταγή και το ίδιο μεράκι τα γλυκά που όλοι λατρεύουμε: κανταϊφι, μπακλαβά, καζάν ντι πι, αλλά και γαλλικές συνταγές. Εκτός από τις ολόφρεσκες πάστες και τούρτες, στο «Πετέκ» μπορείτε να απευθυνθείτε και για το πάρτι που σκοπεύετε να διοργανώσετε, καθώς αναλαμβάνει το catering, καλύπτοντας τις ανάγκες σας για κάθε είδους εκδήλωση.

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.