Καλομοίρα: "Με εκμεταλλεύτηκαν πολλοί"!

30.01.2009
Καλομοίρα is back! Ένας greeklish τίτλος που ταιριάζει γάντι στην επιστροφή της νεαρής τραγουδίστριας, που δρέπει δάφνες τηλεπαρουσιάστριας! Με αφορμή, φυσικά, την πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου ψυχαγωγικού παιχνιδιού του Alpha «Βig in Japan», δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί της.

Από τη ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Καλομοίρα is back! Ένας greeklish τίτλος που ταιριάζει γάντι στην επιστροφή της νεαρής τραγουδίστριας, που δρέπει δάφνες τηλεπαρουσιάστριας! Με αφορμή, φυσικά, την πρεμιέρα του ολοκαίνουργιου ψυχαγωγικού παιχνιδιού του Alpha «Βig in Japan», δεν χάσαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί της. Την πετύχαμε στη Νέα Υόρκη λίγες ώρες πριν πατήσει το πόδι της σε ελληνικό έδαφος. Για την ακρίβεια, τη βρήκαμε στο σπίτι της αδερφής της, όπου είχε πάει για baby sitting. Χαλαρή και όπως πάντα ευγενική μας μίλησε από καρδιάς, για όλους και για όλα. Για όσους την πίκραναν, για τη σκληρή πραγματικότητα της σόουμπιζ που κάποια στιγμή αντίκρισε, την απόφασή της να επιστρέψει στην Αμερική, τον πολυαγαπημένο της Γιώργο. Επίσης, για τις γαμήλιες ετοιμασίες τους και, φυσικά, για το «Βig in Japan», τον Σάκη Ρουβά και τη Γιουροβίζιον! Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα να πάρετε μια μεγάλη δόση από Καλομοίρα, γιατί η αλήθεια είναι πως η γλύκα της και η αθωότητά της μας είχαν λείψει!

Λοιπόν, πώς αισθάνεσαι που θα επιστρέψεις στην Ελλάδα μετά από αυτούς τους 7-8 μήνες απουσίας σου;

«Νιώθω great! Είμαι πολύ χαρούμενη που θα έρθω και πάλι στην Ελλάδα. Κυρίως γιατί αυτές τις ημέρες θα δω όλους τους φίλους μου, τους παλιούς μου συνεργάτες, τους θαυμαστές μου».

Τι σου έχει λείψει, αλήθεια, τόσο καιρό από την Ελλάδα;

«Κυρίως οι άνθρωποι και όλο αυτό που ζούσα καθημερινά. Η ζεστασιά τους, το χαμόγελό τους, η αγάπη τους, η τρέλα τους με την καλή έννοια και όλη αυτή η επαφή. Οι Έλληνες είμαστε οι πιο cool, οι πιο super. Ααα και μου έλειψε και το σουβλάκι. (Γέλια.) Oh my God, μ αρέσει πολύ το σουβλάκι, και ας έχει θερμίδες!».

Εδώ είχες πολύ τρέξιμο, δουλειά, πρόβες, συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις, εμφανίσεις. Η μέρα σου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού πώς είναι;

«Κάνω κι εδώ πολλά πράγματα, αλλά, you know, είναι πιο πολύ για μένα, για την Καλομοίρα και την οικογένειά της. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, είμαι συνεχώς με την αδερφή μου και το μωρό, τη βοηθάω, κάνω διάφορες εξωτερικές δουλειές, πάω για shopping, ενώ αν είμαι στην Ουάσινγκτον, στους γονείς μου, βοηθάω στο μαγαζί μας, πηγαίνω στη δουλειά του Γιώργου και παράλληλα με όλα αυτά παρακολουθώ μαθήματα χορού, ασχολούμαι, φυσικά, με τη μουσική, μπαίνω στο Internet, επικοινωνώ με το φαν κλαμπ μου».

Μιας και αναφέρθηκες στο φαν κλαμπ σου, οι θαυμαστές σου όλους αυτούς τους μήνες σου έλειψαν;

«Μου έλειψαν αφάνταστα. Αν και επικοινωνώ μαζί τους μέσω Internet, όπως σου είπα. Ανταλλάσσουμε e-mails, μπαίνω στα website που έχουν δημιουργήσει για μένα και λαμβάνω και πάρα πολλά γράμματα. Ξέρεις, τους σέβομαι τους θαυμαστές μου. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν τίποτα».

Μετάνιωσες που αναγκάστηκες να φύγεις από την Ελλάδα;

«Όχι, όχι, δεν μετάνιωσα καθόλου. Έπρεπε να φύγω. Ήμουν και είμαι πια σε μια άλλη φάση. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο στην Ελλάδα».

Και γιατί αποφάσισες να φύγεις αμέσως μετά τη Γιουροβίζιον;

«Γιατί πιο πριν είχα όλο αυτό το τρέξιμο και τις υποχρεώσεις, οπότε δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο. Και γιατί αμέσως μετά τη Γιουροβίζιον ένιωσα πια πως είχαν μαζευτεί πολλά μέσα μου. Πολλά που δεν μπορούσα να τα αντέξω άλλο. Πέντε χρόνια στην Ελλάδα κρατούσα μέσα μου πολλά, πολλά πράγματα που δεν μου άρεσαν και με στεναχωρούσαν κι έτσι ένιωσα πως έγινε ένα μεγάλο κλικ. Όλα άλλαξαν και το μόνο που ήθελα πια ήταν να γυρίσω σπίτι μου».

Επειδή κάποιοι άνθρωποι σε πλήγωσαν και σε πίκραναν;

«Υes. Κάποιοι άνθρωποι με πρόδωσαν και με απογοήτευσαν, κι αυτό με στεναχώρησε πολύ. Δεν μπόρεσα να το αντέξω. Ένιωσα σαν ξαφνικά να άλλαξαν όλα. Σαν να ζούσα σε έναν άλλο κόσμο».

Από τη στιγμή που οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους που συνεργαζόσουν χάλασαν και πάγωσαν, έχεις ξαναμιλήσει, έχεις επικοινωνήσει ξανά μαζί τους;

«Όχι, από τη στιγμή που έφυγα και μετά δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν ένιωθα όμως και έτοιμη για να έρθω σε επαφή μαζί τους».

Θα ήθελες να κάνεις μια νέα δισκογραφική δουλειά, ένα νέο CD;

«Ίσως να μπορούσα να κάνω ένα single, αλλά ό,τι και να σου πω θα είναι ψέμα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους ανθρώπους της Heaven, δεν έχω μιλήσει με κανέναν».

Αν μιλήσετε και καταφέρετε να τα βρείτε, θα έλεγες «όχι» σε μια νέα δουλειά;

«Δεν θα έλεγα όχι, αν και εφόσον μου άρεσε. Απλούστατα ό,τι κι αν προκύψει θα πρέπει να το συζητήσουν με το δικηγόρο μου. Μετά απ όλα αυτά έχω πια δικηγόρο, για να ξέρω τι μου γίνεται και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο».

Σε εκμεταλλεύτηκαν πολλοί;

«Εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί την Καλομοίρα».

Και αν ξαφνικά ερχόταν στο δρόμο σου μια φοβερή δουλειά, την οποία όμως για να κάνεις θα έπρεπε να είσαι ξανά μόνιμα εδώ, θα το τολμούσες;

«Για να είμαι ειλικρινής, θα την έκανα αν έπρεπε να έρθω να μείνω στην Ελλάδα για 6-7 μήνες, όχι παραπάνω. Το έχω σκεφτεί πολύ και δεν πρόκειται να ξαναμείνω μόνιμα στην Ελλάδα».

Να υποθέσω πως άλλαξαν πια οι ανάγκες σου και όλα αυτά που θέλεις να γίνουν από εδώ και πέρα στη ζωή σου;

«Οh, yes, yes».

Όλα αυτά τα χρόνια που έμεινες στην Ελλάδα σου έλειψαν πολύ οι δικοί σου;

«Υou know, είναι πολύ σκληρό να μένεις μακριά από την οικογένειά σου και από τους ανθρώπους που πραγματικά σε αγαπάνε και όχι από αυτούς που κάνουν πως σε αγαπάνε. Είπα: Καλομοίρα, θα μείνεις για πάντα εδώ, να είσαι μόνη σου και να κλαις χωρίς να έχεις κάποιον αληθινά δικό σου δίπλα σου ή θα γυρίσεις πίσω στην οικογένειά σου;. Βλέπεις τι γίνεται άλλωστε σε αυτόν το χώρο. σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι τίποτα».

Δηλαδή, όταν έφυγες από εδώ, είδες ποιοι προσποιούνταν πως σε αγαπάνε;

«Υes, άνθρωποι που έλεγα πως αποκλείεται να με ξεχάσουν αμέσως με ξέχασαν. Και άλλοι που δεν το περίμενα δεν έπαψαν στιγμή να επικοινωνούν μαζί μου. Ξέρεις κάτι; Δεν πειράζει, γιατί τώρα ξέρω. Ξέρω την αλήθεια και τι είναι η αλήθεια σε αυτόν το χώρο».

Τι είναι η αλήθεια σε αυτόν το χώρο;

«Μόνο η ίδια η δουλειά και ο κόσμος. Γι αυτό κι εγώ θέλω να κάνω τη δουλειά μου, να επικοινωνώ με τον κόσμο και τίποτα άλλο. Μετά να φεύγω!».

Νομίζω πως ξαφνικά η Καλομοίρα μεγάλωσε.

«Ναι, μεγάλωσα πια. Νιώθω πώς το λέτε εσείς στην Ελλάδα; πιο ώριμη, πιο συνειδητοποιημένη. Τώρα που έζησα όλα αυτά και έχω τις εμπειρίες μου νιώθω πως πατάω γερά στα πόδια μου. Τώρα βλέπω τι έκανα και λέω: ποπό. Δεν θα ξανακάνω τα ίδια λάθη. Δεν θέλω να πουν ότι η Καλομοίρα είναι, you know, ντίβα. Απλώς θέλω πια να με σέβονται και να με υπολογίζουν».

Μήπως σε όλη σου αυτή την αλλαγή βοήθησε και το γεγονός ότι ήρθε στη ζωή σου ο έρωτας στο πρόσωπο του Γιώργου;

«Μπορεί. Δηλαδή, σίγουρα.

Η σχέση μου με τον Γιώργο με ωρίμασε, μου άνοιξε τα μάτια και με έκανε να δω κάποια πράγματα, αλλά άλλαξε και τις προτεραιότητές μου».

Πώς πάει η σχέση σου με τον Γιώργο;

«Super! Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, πολύ ερωτευμένοι.

είμαστε πολύ καλά».

Ο Γιώργος είναι ο έρωτας της ζωής σου ;

«Οh my God, yes».

Ημερομηνία γάμου τελικά έχετε ορίσει ή όχι ακόμα;

«Όχι ακόμα. Αλλά θα παντρευτούμε σίγουρα μέσα στο 2010».

Έχετε ξεκινήσει τις προετοιμασίες;

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε ξεκινήσει να ψάχνουμε για σπίτι, αλλά και να αγοράζουμε κάποια πράγματα. Σιγά σιγά, δεν βιαζόμαστε».

Κι επειδή σε βρήκα στο σπίτι της αδερφής σου στη Νέα Υόρκη και κρατάς το μωρό, αλήθεια, με την ιδέα να γίνεις μαμά πώς τα πας;

«Όταν θέλει ο Θεός, όλα θα γίνουν. Θέλω να γίνω μαμά, αλλά είμαι και λιγάκι φοβιτσιάρα. (Γέλια.) Άσε που ένα μωρό θέλει πολλή δουλειά. Oh my God, έχω τρελαθεί!».

Για να πάμε τώρα λίγο και στα τηλεοπτικά σου. Το «Βig in Japan» ξεκινάει αυτές τις ημέρες στον Alpha. Έχεις αγωνία;

«Πλάκα κάνεις; Έχω τεράστια αγωνία. Θέλω να πάει πολύ καλά το παιχνίδι, γιατί είναι απίστευτο».

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έμεινες στο Τόκιο περίπου πέντε εβδομάδες. Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

«Απίστευτο; Δεν μιλούσε κανείς αγγλικά! Πώς να συνεννοηθείς;».

Έλα ντε, εσύ πώς τα κατάφερες;

«Καλά. ΟΚ, είχαμε και μεταφραστές, αλλά στο δρόμο που ήμασταν μόνοι μας με νοήματα... Και είχε πολλή πλάκα».

Τι άλλο σου έκανε τη ζωή δύσκολη στην άλλη μεριά του πλανήτη που βρέθηκες;

«Το φαγητό. Δεν άντεχα άλλο να τρώω μόνο noodles, αλλά και το δωμάτιο, που ήταν μικρό και δεν χωρούσαν τα ρούχα μου».

Τι σου έκανε εντύπωση;

«Η κουλτούρα τους, οι γκέισες και, φυσικά, το πώς γράφουν και το πώς διαβάζουν. Απίστευτο. Πώς γράφουν και διαβάζουν έτσι;».

Είχες επιθυμήσει να γυρίσεις στην τηλεόραση;

«Ναι... Μετά από τόσο καιρό που ήμουν off και ήμουν και ξεκούραστη και ήρεμη χάρηκα πάρα πολύ που ο Alpha μου έκανε αυτή την πρόταση και συνεργαστήκαμε. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Ήταν δώρο το Big in Japan για μένα και το ευχαριστήθηκα πολύ».

Γιατί πιστεύεις πως το «Βig in Japan» θα αρέσει στον κόσμο;

«Γιατί έχει fun! Είναι ξεκούραση, χαλάρωση, διασκέδαση. Έχει δράση, σασπένς, έχει απ όλα!».

Η τηλεόραση είναι μέσα στα επαγγελματικά σου σχέδια;

«Ααα, δεν ξέρω! Την αγαπάω την τηλεόραση, μ αρέσει και θέλω να κάνω πράγματα, αρκεί να μου ταιριάζουν και να πιστεύω πως όντως μπορώ να τα κάνω».

Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, κοντεύει και πάλι να φτάσει η εποχή της Γιουροβίζιον. Αν σου έλεγαν να πας πάλι στη Γιουροβίζιον, θα πήγαινες;

«Why not; Θα πήγαινα. Είναι τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Αρκεί βέβαια να υπήρχε ένα τραγούδι που θα μου άρεσε, ένα τραγούδι που θα ήταν πολύ... Καλομοίρα».

Το «Μy Secret Combination» ήταν πολύ... Καλομοίρα;

«Ναι, γι αυτό και πήγαμε τόσο καλά. Ήταν ένα τραγούδι που μου ταίριαζε».

Τι πιστεύεις, θα τα καταφέρει αυτή τη φορά ο Σάκης να πάρει την πρωτιά;

«Εννοείται. Τον πιστεύω πολύ τον Σάκη, είναι θεός. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα το τραγούδι που θα πει,αλλά αν είναι super το κομμάτι, ο Σάκης μπορεί άνετα να φέρει την πρωτιά και να κάνουμε και πάλι

Γιουροβίζιον στην Ελλάδα. Ο Σάκης είναι ο πρώτος. Δεν έχουμε καλύτερο στην Ελλάδα».