Θώδη, η πρώτη Ελληνίδα στο Διάστημα

29.01.2009
Αν δείτε την Έφη Θώδη να τραγουδάει μέσα σε διαστημόπλοιο και να το γλεντάει με την έλλειψη βαρύτητας, μη νομίσετε ότι πρόκειται για το καινούργιο της βιντεοκλίπ.

 

Αν δείτε την Έφη Θώδη να τραγουδάει μέσα σε διαστημόπλοιο και να το γλεντάει με την έλλειψη βαρύτητας, μη νομίσετε ότι πρόκειται για το καινούργιο της βιντεοκλίπ. Το έχει αποφασίσει να κάνει βόλτα στο Διάστημα και μάλιστα να πάρει μαζί της και ένα μουσικό με κλαρίνο. Η ίδια μας αποκάλυψε λεπτομέρειες από την προετοιμασία που κάνει για τη νέα της περιπέτεια... Το έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται τίποτα. Έτσι, όταν η Έφη Θώδη έμαθε ότι σε λίγους μήνες το Extravagant Travel στη Γλυφάδα είναι το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο που θα διοργανώνει αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω της Virgin Galactic, του Βρετανού μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον, πολυτελή ταξίδια στο Διάστημα, το αποφάσισε. Ξετρελάθηκε με την ιδέα ότι θα κάνει κάτι πρωτοποριακό, θα πετάξει πάνω από την ατμόσφαιρα και μέσα σε 2 ώρες και 50 λεπτά θα ζήσει μια μεγάλη, πρωτόγνωρη περιπέτεια. Ίσως μάλιστα να είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα πετάξει στην κυριολεξία πάνω από τα σύννεφα. Όσο για το κόστος, που φτάνει περίπου τα 150.000 ευρώ, δεν την ενδιαφέρει καθώς δουλεύει από μικρό κορίτσι και έχει άνεση για να απολαμβάνει τα ωραία της ζωής.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να στείλει ένα συνεργάτη της καθώς δεν ήθελε να γίνει γνωστό ότι ενδιαφερόταν στο συγκεκριμένο πρακτορείο και να πάρει όλα τα διαφημιστικά φυλλάδια που χρειαζόταν για να αρχίσει να σχεδιάζει αυτή την περιπέτεια. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν σε περίπου έξι μήνες και παρόλο που οι πρώτοι 100 θαρραλέοι ερασιτέχνες αστροναύτες προς το παρόν δεν υπάρχουν συμμετοχές από την Ελλάδα και την Κύπρο έχουν «καπαρώσει» τις θέσεις μέχρι το 2010, εκείνη το έχει βάλει σκοπό να ταξιδέψει στα σύννεφα. «Όταν το άκουσα από μια φίλη μου που μένει στη Γλυφάδα, πέταξα από τη χαρά μου», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ η Έφη Θώδη. «Βλέπω στα ντοκιμαντέρ και στις ταινίες τα ταξίδια στο Διάστημα και κολλάω. Μου αρέσουν πολύ. Θέλω να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που θα το τολμήσει», μας είπε, ενώ ήδη έχει αρχίσει να κάνει και τις προετοιμασίες πριν ακόμα καπαρώσει την πολύτιμη θέση για το ταξίδι στο Διάστημα.

Παρήγγειλε γνήσια στολή αστροναύτη και κάσκα από την Αμερική και ασφάλισε τη φωνή της για αρκετές χιλιάδες ευρώ, γιατί δεν ξέρει πόσο ασφαλές θα είναι ένα τόσο μακρινό ταξίδι. Όμως, όπως μας είπε, δεν θα είναι μόνη της.

«Εγώ δεν μπορώ λεπτό χωρίς να τραγουδάω. Θέλω, λοιπόν, να τραγουδάω και την ώρα της πτήσης. Έτσι, θα πάρω κι ένα μουσικό μου με το κλαρίνο του μαζί, ενώ ήδη έχω παραγγείλει μια ειδική θήκη, ώστε να μην καταστραφεί το κλαρίνο. Έχω τολμήσει διάφορα πράγματα στην καριέρα μου. Θέλω να είμαι η πρώτη Ελληνίδα που θα τραγουδήσει στο φεγγάρι. Το κλαρίνο θα ακουστεί και στο διάστημα. Έχω ταξιδέψει στα πιο δύσβατα μέρη της ελλάδας τραγουδώντας. Τώρα θέλω να πετάξω στα σύννεφα, να τραγουδήσω Flying to the moon. Τι αξία έχει η ζωή αν δεν τη ζεις κι αν δεν περνάς ωραία; Άσε που θα έχει και πλάκα με την έλλειψη βαρύτητας».