Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού: Νέες δίκες για το θέμα με Γιώργο Κιμούλη - Τι λέει ο δικηγόρος του

30.11.2023
Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού: Νέες δίκες για το θέμα με Γιώργο Κιμούλη - Τι λέει ο δικηγόρος του
NDP Photo Agency
Νέες εξελίξεις στη διαμάχη μεταξύ του Γιώργου Κιμούλη και της Ζέτας Δούκα, στο πλάι της οποίας είχαν ταχθεί η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς.

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2021 όταν η Ζέτα Δούκα κατήγγειλλε δημόσια τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Με αφορμή τον δρόμο προς την αλήθεια που είχε ανοίξει λίγες μέρες νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία, η Ζέτα Δούκα πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει το ίδιο για τον χώρο του θεάτρου, στρώνοντας, με τη σειρά της, τον δρόμο για τις υπόλοιπες γυναίκες και άνδρες που συγκρότησαν το ελληνικό #metoo όπως το γνωρίσαμε.

Λίγες μέρες μετά, με κοινή τους ανακοίνωση, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση "Πιο Κοντά" με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη [φωτό επάνω] την εποχή που πραγματοποιήθηκε η κακοποίηση που καταγγέλθηκε, δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στην ηθοποιό, υπογράφοντας και ως αυτόποτες μάρτυρες συγκεκριμένων περιστατικών.

Γιώργος Κιμούλης: Στην αντεπίθεση με αγωγές ενώ ζητά αποζημίωση ύψους €731.227,80 από Δούκα, Χρυσικού και Ψαρά - Η απάντησή τους

Έναν χρόνο μετά, ο Γιώργος Κιμούλης πέρασε στην «αντεπίθεση» με αγωγές ζητώντας από του τρεις προαναφερθέντες αποζημίωση ύψους €731.227,80. Εκείνοι είχαν απαντήσει εμμένοντας σταθερά σε ό,τι είχαν πει αρχικά και σήμερα πια, έρχονται νέες μηνύσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα», λοιπόν, παραπέμπονται σε δίκη αφενός οι δυο γιατροί που φέρεται να έχουν υπογράψει ψευδείς βεβαιώσεις σχετικά με προβλήματα υγείας που δημιουργήθηκαν στη Ζέτα Δούκα από την πίεση κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη, αφετέρου η Ζέτα Δούκα για ηθική αυτουργία και η Δώρα Χρυσικού για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση στα ΜΜΕ. Η ηθοποιός που τηλεοπτικά βλέπουμε στη Γη της Ελιάς, έδωσε συνέντευξη σε γνωστό site και μίλησε για «σκηνική αλητεία».

Στην εκπομπή μίλησε ο δικηγόρος του κυρίου Κιμούλη, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος ξεκίνησε αναφέροντας πως προς στιγμή δικαιώνονται καθώς οι μηνύσεις που κατέθεσαν δεν μπήκαν στο αρχείο αλλά θα εκδικαστούν κανονικά, ενώ αποκάλυψε πως «Οι γιατροί θα δικαστούν τον Οκτώβριο του 2024 και τον Νοέμβριο του 2024 η Δώρα Χρυσικού».

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της Ζέτας Δούκα, Γιώργος Γεραρής ο οποίος δήλωσε πως ούτε η Ζέτα Δούκα, ούτε οι γιατροί επισήμως έχουν λάβει κλητήριο θέσπισμα ενώ τόνισε πως οι 9 στις 10 υποθέσεις φτάνουν στο ακροατήριο. «Δεν είναι φοβερή νίκη του Γιώργου Κιμούλη, πολλές υποθέσεις παραπέμπονται σε δίκη», είπε στη συνέχεια συμπληρώνοντας πως το σημαντικό είναι να δούμε τι θα συμβεί στο ποινικό με την αγωγή του. Υπάρχουν ακόμη εξελίξεις, λοιπόν. Αναμένουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.11.2023 - 15:27