Γιώργος Κιμούλης: Στην αντεπίθεση με αγωγές ενώ ζητά αποζημίωση ύψους €731.227,80 από Δούκα, Χρυσικού και Ψαρά - Η απάντησή τους

26.02.2022
Γιώργος Κιμούλης: Στην αντεπίθεση με αγωγές ενώ ζητά αποζημίωση ύψους €731.227,80 από Δούκα, Χρυσικού και Ψαρά - Η απάντησή τους
Έναν χρόνο και έναν μήνα μετά από τη μέρα που δέχτηκε δημόσια τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα για άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον της, ο έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης απαντά διά της νομικής οδού στην ίδια και στους δύο συναδέλφους τους που τη στήριξαν δημόσια ενώ στρέφεται εναντίον και του ΣΕΗ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του.

Ήταν 26 Ιανουαρίου 2021 όταν η Ζέτα Δούκα κατήγγειλλε δημόσια τον Γιώργο Κιμούλη για ψυχολογική, λεκτική και σωματική κακοποίηση. Με αφορμή τον δρόμο προς την αλήθεια που είχε ανοίξει λίγες μέρες νωρίτερα η Σοφία Μπεκατώρου με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία, η Ζέτα Δούκα πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει το ίδιο για τον χώρο του θεάτρου, στρώνοντας, με τη σειρά της, τον δρόμο για τις υπόλοιπες γυναίκες και άνδρες που συγκρότησαν το ελληνικό #metoo όπως το γνωρίσαμε.

Λίγες μέρες μετά, με κοινή τους ανακοίνωση, η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση "Πιο Κοντά" με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη [φωτό επάνω] την εποχή που πραγματοποιήθηκε η κακοποίηση που καταγγέλθηκε, δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στην ηθοποιό, υπογράφοντας και ως αυτόποτες μάρτυρες συγκεκριμένων περιστατικών.

Σήμερα, έναν χρόνο και έναν μήνα μετά, ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος, για την ιστορία από εκείνη τη στιγμή σα να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, εξαπολύοντας νομική αντεπίθεση -και μάλιστα προς όλα τα μέτωπα.

Ο Γιώργος Κιμούλης, λοιπόν, κατέθεσε δύο αγωγές στο Πολυμελές Πρωτοδικείο με τις οποίες στρέφεται κατά της ηθοποιού Ζέτας Δούκα, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και κατά της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά. Με αυτές αξιώνει αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη, που όπως λέει υπέστη, τον χρόνο αυτό ενώ σε ό,τι αφορά στον ΣΕΗ, ο ηθοποιός στην αγωγή του κάνει λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, η οποία τον έβλαψε σε τέτοιο βαθμό ώστε να διακοπεί κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να υποστεί μεγάλη ηθική και επαγγελματική ζημία.

Με την αγωγή του ο κ. Κιμούλης ζητεί να καταδικαστούν οι τρεις ηθοποιοί και να του καταβάλλουν «αλληλέγγύως και εις ολόκληρον» για τη περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ. Επιπλέον, ζητεί για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η κ. Δούκα 250.000 ευρώ, η κ. Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο κ. Ψαρράς 125.000 ευρώ.

Με μεγάλη λεπτομέρεια ο κύριος Κιμούλης αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του προσάπτει η Ζέτα Δούκα ενώ επικαλείται κατάθεση του φροντιστή της παράστασης προς υπερπάσπισή του.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΣΕΗ και ακόμη δύο μέλλη του είναι οι παραλήπτες της δεύτερης . Με αυτή ο Γιώργος Κιμούλης διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του ΠΣ. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία, την οποία όπως υποστηρίζει ότι υπέστη.

Ο ηθοποιός με ανάρτησή του σήμερα εξέφρασε την έκπληξη και αντίδρασή του

Με κοινή τους δήλωση λίγο αργότερα απάντησαν στον Γιώργο Κιμούλη και οι Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκος Ψαρράς, εμμένοντας σθεναρά τα όσα έχουν πει μέχρι σήμερα.


Μας επιδόθηκε εχθές αγωγή του Γιώργου Κιμούλη με την οποία μας εγκαλεί για συκοφαντική του δυσφήμηση, απαιτώντας να του καταβάλουμε ως αποζημίωση το συνολικό ποσό των 731.227,80 ευρώ. Επίσης ενημερωθήκαμε ότι αντίστοιχη αγωγή έχει ασκήσει εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μελών του Πειθαρχικού του Συμβουλίου.
Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απέλπιδα προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να απεκδυθεί των ευθυνών του για τις ανάρμοστες πράξεις του και να «ακυρώσει» την εκκρεμούσα σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία περί διαγραφής του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Εμμένουμε κατηγορηματικά σε όσα έχουμε καταθέσει τόσο δημοσίως όσο και ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και ανυπομονούμε να λάμψει η αλήθεια ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.
Ζέτα Δούκα
Δώρα Χρυσικού
Νίκος Ψαρράς