Φαρφάλες με σάλτσα από σπανάκι και φιστίκια

24.10.2011

Υλικά

  • 250 γραμμ. φαρφάλες (φιογκάκια)
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κουτ. σούπας καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Βράζετε τα ζυμαρικά και παράλληλα και τα φιστίκια για 2-3 λεπτά.

2. Μόλις βράσουν τα φιστίκια, τα βάζετε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα χοντροκόβετε.

3. Στη συνέχεια πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σπανάκι.

4. Τρίβετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το σβήνετε με το κρασί.

5. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.

6. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα φιστίκια.

7. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.