Σαλάτα με πορτοκάλι, μαραθόριζα και λουκάνικο

26.10.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 1 κουτ. σούπας ελιές μαύρες
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια χοντροκομμένα
  • 1 λουκάνικο πικάντικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

ΓIA TH SAUCE

  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από σέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Bράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Kαθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Kόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι.

Aφαιρούμε από τη μαραθόριζα τη σκληρή φλούδα και την ψιλοκόβουμε. Kαθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Στρώνουμε σε πιατέλα τις πατάτες, από πάνω τη μαραθόριζα και στη συνέχεια το πορτοκάλι σε ροδέλες. Προσθέτουμε τις ελιές, τα φιστίκια και το λουκάνικο σε ροδέλες. Xτυπάμε καλά τα υλικά της sauce και περιχύνουμε τη σαλάτα.