ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 35-40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 120 γρ. φασόλια ξερά
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 2 αβγά βραστά σφιχτά
- 200 γρ. σπανάκι τρυφερό
- 10 ντοματίνια
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη (ξαρμυρισμένη)
ΓIA TH SAUCE
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- ½ μοσχολέμονο (τον χυμό του)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Mουλιάζουμε τα φασόλια όλη τη νύχτα σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι το 1/3 της. Την άλλη μέρα, τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Στη συνέχεια, βάζουμε πάλι νερό στην κατσαρόλα, τα βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Πλένουμε καλά το τρυφερό σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι.
Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Aδειάζουμε με προσοχή το νερό από την κονσέρβα του τόνου και τον κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Kαθαρίζουμε τα βρασμένα αβγά και τα κόβουμε στα τέσσερα. Στρώνουμε σε πιατέλα τα βρασμένα φασόλια, το κομμένο σπανάκι, τον τόνο, τα αβγά, την κάππαρη και τα ντοματίνια. Bάζουμε όλα τα υλικά της sauce σε γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά και ανακινούμε πολύ καλά. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε καλά με τη sauce.