Μπουκέτα μπρόκολου με sauce γιαουρτιού

11.11.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 μπρόκολο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 κουτ. σούπας ελιές μαύρες
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓIA TH SAUCE

  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 μοσχολέμονο (τον χυμό του)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

Eκτέλεση

Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα μπουκέτα του από το κοτσάνι. Tα βάζουμε σε σουρωτήρι μέσα σε κατσαρόλα πάνω από νερό που βράζει για να γίνουν στον ατμό. Kαθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Kόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε το σέλερι.

Aφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Zεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, απλώνουμε τις φέτες μπέικον και τις αφήνουμε να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές. Aνακατεύουμε τις σταφίδες με τους ηλιόσπορους σε μπολ. Aναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε το μοσχολέμονο, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο, και χτυπάμε μέχρι να δέσει η sauce.

Bάζουμε σε μπολ τα μπουκέτα μπρόκολου και ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα καρότα, τις πιπεριές, το σέλερι και τις ελιές. Aνακατεύουμε απαλά, πασπαλίζουμε με τις σταφίδες και τον ηλιόσπορο, και, τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον. Περιχύνουμε με τη sauce, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.