Υλικά (για μία φόρμα 28 εκ.)
Για τη μους:
- 250 γραμμ. γάλα
- 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 500 γραμμ. κουβερτούρα για τα καραμελωμένα φιστίκια
- 200 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης
- 150 γραμμ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 60 γραμμ. νερό
- 60 γραμμ. ζάχαρη
- 60 γραμμ. λικέρ της αρεσκείας σας
Για τη βάση:
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Για το στόλισμα:
- Κερασάκια μαρασκίνο
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με τα φιστίκια:
1. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι τα φιστίκια με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδόκολλα και το αφήνετε να παγώσει.
2. Στη συνέχεια το σπάτε σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο μούλτι για να τα αλέσετε. Κρατάτε 4 κουτ. σούπας από τα φιστίκια για τη διακόσμηση.
Συνεχίζετε με τη μους:
1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ για να γίνει παχύρρευστη.
2. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια.
3. Βράζετε το γάλα, το ρίχνετε στη σοκολάτα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε για 15 λεπτά να κρυώσει.
4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και τα θρυμματισμένα φιστίκια. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις να ενωθούν καλά και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.
Για την παρασκευή του σιροπιού:
1. Βράζετε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λικέρ. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ξεκινάτε το στήσιμο της τούρτας:
1. Απλώνετε τα μπισκότα σε μια επιφάνεια και με ένα πινέλο τα ραντίζετε με το σιρόπι.
2. Στρώνετε μία στρώση μπισκότα στη βάση της φόρμας.
3. Ραντίζετε και τα υπόλοιπα και τα βάζετε όρθια στα τοιχώματα.
4. Ρίχνετε τη μους και τη στρώνετε με μια σπάτουλα.
5. Διακοσμείτε με τα φιστίκια και τα κερασάκια.
6. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.