Κουλουράκια νηστίσιμα με φιστίκια Αιγίνης

27.04.2016

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερού πολτός μήλου (ή αχλαδιού ή μισή δόση μπανάνα και μισή αχλάδι)
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού φυτικό βούτυρο
  • 4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης τριμμένα

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο καλά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το αλάτι, και τα ανακατεύετε καλά να αφρατέψουν.

2. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλάτι και το αλεύρι, τα ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε, για να γίνει η ζύμη μαλακή, χωρίς να κολλάει.

3. Πλάθετε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλετε.

4. Ψήνετε στους 180-200ο C για μισή ώρα περίπου.

Σημείωση: Αν θέλετε, προσθέτετε και σταφίδες.