Υλικά
- 280 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια να γίνουν σαν αλεύρι.
- Χωρίζουμε τ’ αβγά.
- Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
- Εχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το φιστίκι - κρατάμε 1-2 κουταλιές για το γαρνίρισμα - και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγο λίγο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με έλασμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170oC για 1 ώρα.
- Πασπαλίζουμε την πίτα με το φιστίκι που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε με παγωτό.
- Είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή και κρύα.