Πίτα με φυστίκι Αιγίνης

18.03.2010

Υλικά

  • 280 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα φιστίκια να γίνουν σαν αλεύρι.
  • Χωρίζουμε τ’ αβγά.
  • Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε πολύ σφιχτή μαρέγκα.
  • Εχουμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το φιστίκι - κρατάμε 1-2 κουταλιές για το γαρνίρισμα - και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγο λίγο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με έλασμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 170oC για 1 ώρα.
  • Πασπαλίζουμε την πίτα με το φιστίκι που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε με παγωτό.
  • Είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή και κρύα.