Υλικά
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε μερίδες
- 2 κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 400 γρ. μανιτάρια ολόκληρα (κονσέρβα)
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ντοματοχυμό
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε ροδέλες.
- Ανακατεύουμε το κρέας μαζί με όλα τα μυρωδικά και τα υλικά εκτός από το τυρί και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες.
- Μεταφέρουμε σε γάστρα χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2 ώρες.
- 10’ πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανοίγουμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε με ρύζι.