Ταμπουλέ για να του ανοίξεις την όρεξη!

17.08.2010

Υλικά

  • 1 κούπα πλιγούρι ή κους κους
  • 2 ντομάτες
  • 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο (2 λίτρα) βραστό νερό για 1 ώρα.
  • Σουρώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίσει πολύ καλά.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους χωρίς τους σπόρους τους.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο πλιγούρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
  • Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.