Υλικά
- 1 κούπα πλιγούρι ή κους κους
- 2 ντομάτες
- 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε μπόλικο (2 λίτρα) βραστό νερό για 1 ώρα.
- Σουρώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίσει πολύ καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους χωρίς τους σπόρους τους.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο πλιγούρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30’.
- Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο.