Υλικά
- 250 γραμμ. μανιτάρια
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο brandy
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμός βοδινού
- 5 χτυπημένα αβγά
- 2 φέτες ζαμπόν
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά με λίγο βούτυρο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1 κουτ. σούπας brandy.
2. Ζεσταίνετε σε μικρή κατσαρόλα 1 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτετε το ζωμό.
3. Ανακατεύετε τη σάλτσα και, αφού πήξει, τη ρίχνετε στα μανιτάρια. Προσθέτετε τα αβγά και το ζαμπόν, κομμένο σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια.
4. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι λίγο βούτυρο και ρίχνετε μέσα το μείγμα της ομελέτας. Το ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει από κάτω.
5. Αναποδογυρίζετε την ομελέτα σε πιατέλα και τη βάζετε ξανά στο τηγάνι για να ροδίσει από την άλλη πλευρά.