Τέλεια μανιτάρια αλά κρεμ διαίτης

29.01.2010

Υλικά

  • 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια (όλα τα είδη κάνουν)
  • 1 κουτί γάλα Νουνού light
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

Εκτέλεση

1. Τσιγαρίζετε σε ελάχιστο λάδι τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να κοκκινίσουν και μετά τα σβήνετε με το γάλα.

2. Κρατάτε λίγο γάλα κρύο για να λιώσετε το κορν φλάουρ και μετά ανακατεύετε συνέχεια για να μη σβολιάσει, μέχρι να γίνει όσο κρεμώδες θέλετε (πάντα σε χαμηλή φωτιά).

3. Τέλος, προσθέτετε το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

4. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν σάλτσα σε μακαρόνια ή κόκκινο κρέας.