Υλικά
- 400 γραμμ. χοντρά μακαρόνια
- 10 μεγάλα φύλλα βασιλικός
- 150 γραμμ. καρυδόψιχα
- 100 γραμμ. ζαμπόν ή προσούτο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Με τα χέρια σπάτε τα μακαρόνια σε μικρά κομμάτια, τα βράζετε al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
2. Κόβετε με τα χέρια τα φυλλαράκια βασιλικού, τα ρίχνετε στο μίξερ και τα πολτοποιείτε μαζί με την καρυδόψιχα και 2 κουτ. σούπας λάδι.
3. Ψιλοκόβετε το προσούτο ή το ζαμπόν, το βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε με το βούτυρο.
4. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
5. Προσθέτετε τη σάλτσα καρυδιών και το πιπέρι και τα αφήνετε στη φωτιά για 1-2 λεπτά.
6. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με την παρμεζάνα.