Κοτομπαλίτσες με κρέμα τυριού

25.02.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ στο ψυγείο 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 8 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 40 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • 120 γρ. μπεσαμέλ
  • φρυγανιά, αλεύρι και 2 αβγά χτυπημένα (για το πανάρισμα)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Kόβουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ξαίνουμε καλά μέσα σε μεγάλο μπολ. Κατόπιν, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν, την τριμμένη παρμεζάνα, τα αβγά χτυπημένα, την μπεσαμέλ και την πάπρικα, και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε κροκέτες σε μέγεθος καρυδιού και τις πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Κατόπιν, βάζουμε τις κροκέτες που ετοιμάσαμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ώστε να σφίξουν καλά. Στη συνέχεια, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 8 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με μαγιονέζα στην οποία έχουμε προσθέσει λίγη πικάντικη μουστάρδα ή με μια μικρή φρέσκια σαλάτα.