Ζεστή κοτοσαλάτα με μανιτάρια

31.12.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
  • 10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 σαλάτα
  • 1 ραντίτσιο
  • 1 κόκκινη λόλα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • λεπτές φλούδες από γραβιέρα πικάντικη

Eκτέλεση

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ώστε να πάρουν λίγο χρώμα και να ανακατευτούν με το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον μαϊντανό. Το αφήνουμε στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Κατόπιν, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σαλατικά, τα κόβουμε με το χέρι και προσθέτουμε το μείγμα με το κοτόπουλο, βάζοντας από πάνω τις φλούδες της γραβιέρας.