Μπουκίτσες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα

27.07.2010

Υλικά

  • 4 φετούλες καπνιστό σολομό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Μείγμα από χοντροκομμένα πιπέρια
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ ενώνουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον άνηθο, τα πιπέρια, το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα πάγκο απλώνουμε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης και πάνω στρώνουμε τις φετούλες από το καπνιστό σολομό. Σχηματίζουμε ένα τετράγωνο κομμάτι από φέτες καπνιστού σολομού.
  • Βάζουμε στο κέντρο το μείγμα με το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Στερεώνουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε στο ψυγείο.
  • Οταν παγώσει, βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε ροδέλες χοντρές.
  • Σερβίρουμε με φετάκια λεμονιού και λίγο πετιμέζι ή ξίδι βαλσαμικό.