Υλικά για 30 περίπου στριφτάρια
- 2 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
- 1 κ.σ. κανέλα σε πούδρα
- 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
- 1 κ.γλ. πιπερόριζα σε πούδρα
- 1/2 κ.γλ. γλυκάνισο σε σκόνη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 60 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κρόκο αβγού
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ενώνουμε τα μπαχάρια, το κακάο, 1 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο.
- Απλώνουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια το ένα φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. ? Τυλίγουμε από κάθε πλευρά σε σφιχτό ρολό μέχρι να ενωθούν. Κολλάμε τα 2 ρολά με τον κρόκο αβγού.
- Με τον υπόλοιπο κρόκο αλείφουμε γύρω γύρω το ρολό. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Κατόπιν το βγάζουμε και κόβουμε σε φετάκια των 5 χιλιοστών.
- Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά.