Στριφτάρια με χριστουγεννιάτικα μπαχάρια

08.12.2015

Υλικά για 30 περίπου στριφτάρια

  • 2 τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
  • 1 κ.σ. κανέλα σε πούδρα
  • 1 κ.γ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. πιπερόριζα σε πούδρα
  • 1/2 κ.γλ. γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κρόκο αβγού

Διαδικασία

  • Σε ένα μπολ ενώνουμε τα μπαχάρια, το κακάο, 1 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο.
  • Απλώνουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια το ένα φύλλο και αλείφουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών. ? Τυλίγουμε από κάθε πλευρά σε σφιχτό ρολό μέχρι να ενωθούν. Κολλάμε τα 2 ρολά με τον κρόκο αβγού.
  • Με τον υπόλοιπο κρόκο αλείφουμε γύρω γύρω το ρολό. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Κατόπιν το βγάζουμε και κόβουμε σε φετάκια των 5 χιλιοστών.
  • Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε λαμαρίνα φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά.