Χταπόδι κατσαρόλας

19.10.2011

Υλικά:

  • Ενα χταπόδι δύο κιλά περίπου
  • Αλεύρι, ελαιόλαδο
  • Ντομάτες, μαϊντανός, κρεμμύδι, σκόρδο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας βράζοντας τις τριμμένες ντομάτες με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και μαϊντανό. Η δόση είναι περίπου δύο κούπες. Κόβουμε τα πλοκάμια, αλευρώνουμε ένα ένα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα να βράσει καλά, για μισή ώρα περίπου, ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε.