Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (είδος πράσου ευρύτερα γνωστό ως «chives»
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες, 200 γρ. καραβίδες, 200 γρ. μύδια
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. πένες τρικολόρε
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σχοινόπρασο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά καλά πλυμένα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με λίγο και τις σερβίρουμε μαζί με τα θαλασσινά.