Θαλασσινά στην κατσαρόλα με πένες και ούζο

28.11.2011

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (είδος πράσου ευρύτερα γνωστό ως «chives»
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. γαρίδες, 200 γρ. καραβίδες, 200 γρ. μύδια
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός αλάτι και πιπέρι
  • 500 γρ. πένες τρικολόρε
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 1/2 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε το σχοινόπρασο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά καλά πλυμένα. Τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά. Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε με λίγο και τις σερβίρουμε μαζί με τα θαλασσινά.