Σνιτσελάκια κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας

26.09.2011

Χρόνος προετοιμασίας 40’ + 30’ ψυγείο
Χρόνος ψησίματος 10’ στο τηγάνι ή 10’-15’ στον φούρνο, 180ο αερόθερμο
Ποσότητα 35 σνιτσελάκια

Υλικά

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου (περίπου 750 γραμ.)
  • 1 κ. αλεύρι
  • 1 κ. κορν φλέικς αλεσμένα (χρειάζονται περίπου 4 κούπες κορν φλέικς ολόκληρα)
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. λάδι
  • 1/2 κ. τσ. αλάτι
  • 1/4 κ. τσ. μουστάρδα σκόνη, πιπέρι

Για τη σάλτσα

Αναμείξτε καλά

  • 1 κ. μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα έτοιμη
  • 1/4 κ. τσ. πιπέρι λευκό

Διαδικασία

1. Πλένουμε το φιλέτο του κοτόπουλου. Στεγνώνουμε με ρολό κουζίνας. Το κόβουμε κυβάκια 3 εκ.

2. Σε μπολ χτυπάμε το αβγό με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα.

3. Περνάμε τα κυβάκια πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αβγό και τέλος από τα κορν φλέικς.

4. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 30’ πριν, να σφίξει το πανάρισμα. Καλύτερα ετοιμάστε τα από την προηγούμενη ημέρα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο, 10’-15’. Μην τα αφήσετε παραπάνω γιατί θα στεγνώσουν. Κατά άλλον τρόπο τηγανίστε τα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το λάδι.

6. Σερβίρετέ τα με τη σάλτσα.