Μιρμιζέλι

11.07.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα

Yλικά

  • 1 κρίθινο παξιμάδι
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε κομματάκια
  • 1 μελιτζάνα ψημένη, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κοπανιστή
  • 4 φιλετάκια αντσούγιας
  • ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Βρέχουμε το παξιμάδι με νερό για να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σ’ ένα μπολ και τ’ ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το αγγούρι και τη μελιτζάνα. Τοποθετούμε επάνω την κοπανιστή σε μικρά κομματάκια, τα φιλετάκια αντσούγιας και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.