Χταπόδι Κοκκινιστό με Κρεμμύδια

10.12.2009

Yλικά

  • 1 χταπόδι 1,5 κιλό περίπου
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια, σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι ξίδι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το βράζουμε μισή ώρα. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε να σοταριστεί. Σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τηv ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ