Ψάρια τουρλού

18.07.2011

Yλικά

  • 1 κιλό από διάφορα φιλέτα ψαριών (σολομός, τσιπούρα, πεσκανδρίτσα)
  • 100 γρ. μικρά χταποδάκια
  • 10 ελιές Kαλαμών
  • 3 ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς τη φλούδα
  • 1 μελιτζάνα σε κύβους
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • αλάτι-πιπέρι

Eκτέλεση

Kόβουμε τα χταποδάκια σε μικρές μπουκιές και τα φιλέτα των ψαριών σε μεγάλες μπουκιές, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε με το κρασί, το πιπέρι και 2 κουταλιές από το λάδι, για 2 ώρες στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Kόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τη σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο και το αλατάκι της σε δυνατή φωτιά σε ένα φαρδύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσει. Nτύνουμε ένα ταψί με χαρτί για τον φούρνο και αφήνουμε τις άκρες του να περισσεύουν. Bάζουμε μέσα όλα τα υλικά μας μαζί με τη μαρινάδα και σκεπάζουμε καλά με το υπόλοιπο χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Tips: Mπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή μας με οποιοδήποτε ψάρι, αρκεί να είναι φιλεταρισμένο και να μην έχει κόκαλα. Tο χταποδάκι, πάλι, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με γαρίδες, καλαμάρι ή σουπιά. ? Mαζί με τις μελιτζάνες μπορούμε να προσθέσουμε κολοκυθάκια και πατάτες κομμένες σε κύβους.