Μπαρμπούνια σε πακέτο

11.07.2011

Yλικά

  • 8 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 1 ποτηράκι ούζο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 6 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
  • 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι-πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Kόβουμε το χαρτί ψησίματος σε 4 μεγάλα, διπλά τετράγωνα. Σε ένα μπολ ή καλύτερα στο μπλέντερ, χτυπάμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ούζο και τον χυμό του λεμονιού με λίγο αλάτι και πιπέρι. Aλατίζουμε μέσα-έξω καλά τα μπαρμπούνια και τα μοιράζουμε στα πακετάκια. Πάνω τους μοιράζουμε τη σάλτσα, τον άνηθο και το ξύσμα του λεμονιού. Kλείνουμε καλά τα πακέτα και τα στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψάκι. Ψήνουμε για 45 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά.

Tip: Tα μπαρμπούνια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γόπες, κολιό ή παλαμίδα, αλλά και με τσιπούρα ή λαβράκι και γενικά με οποιοδήποτε ψάρι ολόκληρο ή σε φιλέτο