Yλικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 1 κιλό γυαλιστερές με το κέλυφος
- 1 κιλό κυδώνια με το κέλυφος
- 4 μεγάλες καραβίδες
- 4 μεγάλες γαρίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού γλυκό μοσχάτο κρασί
- 1 μικρή ντοματούλα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι λεβάντα ολόκληρο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Πλένουμε καλά τα όστρακα και τα καθαρίζουμε. Στρώνουμε μια γάστρα με μπόλικο χαρτί ψησίματος, που θα αφήσουμε να περισσέψει απ’ όλες τις άκρες. Tο γεμίζουμε με όλα μαζί τα υλικά μας, το κλείνουμε αεροστεγώς και ψήνουμε για μισή ώρα στον φούρνο.
Tip: Tα όστρακα που σας δίνουμε είναι ενδεικτικά. Στη συνταγή χωράει οτιδήποτε φρέσκο βρείτε στην αγορά.