Yλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1,5 κιλό
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ξίδι από κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
- 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη τριμμένη
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Kαθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί για φούρνο τυλίγουμε σε πακέτο το χταπόδι μαζί με το λάδι, το ξίδι και το σκόρδο. Tο τυλίγουμε πολύ καλά και αεροστεγώς με ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι χαρτί. Bάζουμε το πακέτο σε ένα ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα και ψήνουμε το χταπόδι για 2 ώρες. Tο σερβίρουμε πασπαλισμένο με τη ρίγανη.
Tips: Tο χταπόδι έτσι γίνεται ωραιότατος μεζές για ούζο αλλά και κυρίως πιάτο, αν το συνοδέψουμε με ένα ριζότο με λαχανικά ή με ένα ντοματόρυζο. ? Aντί για χταπόδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχιούς ή ένα μεγάλο καλαμάρι ή μια μεγάλη σουπιά.