Yλικά
- 500-600 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα ή απλά κρεμμύδια μικρά, κομμένα στη μέση
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 πομοντόρια ώριμα κομμένα σε ροδέλες
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λίγα φυλλαράκια σέλινου χοντροκομμένα
- 1 μικρή μακρόστενη πιπεριά ή 1 καυτερή, σε φετούλες
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Απλώνουμε σ’ ένα διπλό χαρτί ψησίματος τις ροδέλες από τα πομοντόρια και βάζουμε από πάνω τις σαρδέλες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σέλινο, τον μαϊντανό, την πιπεριά και τα δαφνόφυλλα. Αλατίζουμε καλά και κλείνουμε προσεχτικά το χαρτί, ώστε να σχηματισθεί ένα πακέτο. Ακουμπάμε το πακέτο σ’ ένα ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο και ψηθεί για 25 περίπου λεπτά.
Tips: Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χαρτιά για ψήσιμο στον φούρνο. Μερικά από αυτά δεν είναι αδιάβροχα και όταν βραχούν σκίζονται εύκολα! Για σιγουριά προτιμήστε αυτά που φαίνονται γυαλιστερά ή τη σίγουρη παλιομοδίτικη λαδόκολλα. ? Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρο, γόπες, σαυρίδια ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι σε φιλέτο.