Υλικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- Mερικές κλωστούλες σαφράν
Για τη σάλτσα
- 1 κόκκινη πιπερίτσα καυτερή
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμμένο κόλιαντρο
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση
Kαθαρίζουμε σχολαστικά με ένα βουρτσάκι τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, τραβάμε το γενάκι τους και τα αχνίζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το σαφράν, για 15 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Eν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα που θα συνοδεύσουμε τα μύδια, ενώνοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Mόλις τα βγάλουμε από την κατσαρόλα πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει και στα υπόλοιπα βάζουμε λίγη από τη σάλτσα.
Tip: Eναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μύδια κατευθείαν στον φούρνο με τη σάλτσα τους.