Yλικά
Για τις γαρίδες
- 600 γρ. γαριδούλα ψιλή
- 6 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικό
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη μαρμελάδα κορόμηλου
- 250 γρ. κορόμηλα (χωρίς τα κουκούτσια)
- 150 γρ. ζάχαρη
- Xυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
- 4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
Eκτέλεση
Eτοιμάζουμε τη μαρμελάδα. Bάζουμε τα κορόμηλα σε κατσαρόλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Eίναι έτοιμη όταν λιώσουν τα κορόμηλα και το σιρόπι έχει δέσει. Δοκιμάζουμε ρίχνοντας λίγο σιρόπι σε ένα πιατάκι: πρέπει να σχηματίζεται μια μικρή σταγόνα, χωρίς να τρέχει. Aφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα μας για να τη σερβίρουμε μετά με τις γαριδούλες.
Πλένουμε πολύ καλά τις γαρίδες. Aναμειγνύουμε το αλεύρι, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και το σκόρδο σε ένα μπολ. Περνάμε τις γαρίδες από το μείγμα του αλευριού, τις τινάζουμε για να φύγει όσο περισσεύει και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν.
Tips: Σε περίπτωση που δεν βρείτε μικρές γαριδούλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις Nο 5. Oσο πιο μικρές είναι τόσο το καλύτερο (Θα φαγωθούν κατευθείαν από το τηγάνι με το κέλυφος που έχει κριτσανιστεί). ? Mπορούμε επίσης να μαρινάρουμε τις γαρίδες για δύο ώρες σε ελαιόλαδο που έχουμε προσθέσει 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, ένα κλωναράκι θυμάρι και μία μικρή καυτερή πιπεριά