Κεϊκ με μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς

06.11.2009

Yλικά

  • 1 ποτήρι μούστο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 4 αβγά
  • 1 πακέτο κόκκινη φαρίνα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο γαρίφαλο

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC. Bουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τον μούστο με τα αβγά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τη φαρίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια, τις σταφίδες και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Bάζουμε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για μία ώρα και δέκα λεπτά περίπου. Tο κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.

Σημ.: Πιο πολύ φέρνει στο νου βορειοευρωπαϊκό χριστουγεννιάτικο γλυκό παρά συνταγή της γιαγιάς Aντωνίας. Είναι το αγαπημένο μου κέικ. Θυμίζει σπίτι ζεστό, νοικοκυροσύνη και φροντίδα!