Yλικά
- 4 φέτες φρέσκο ή κατεψυγμένο γαλέο (1 κιλό περίπου)
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια (τον χυμό)
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Kόβουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε στον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας. Aλατίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και άνηθο. Bάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού και ρίχνουμε ακόμα λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και άνηθο. Tελειώνουμε με το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και τη ρίγανη. Aραιώνουμε τη μουστάρδα σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνει το ψάρι με τη σάλτσα του.
Tip: H συνταγή μπορεί να γίνει και με όποιο άλλο είδος ψαριού βρείτε στην αγορά. Aυτός ο τρόπος μαγειρέματος όχι μόνο δεν στεγνώνει το ψάρι, αλλά το φαγητό μπορεί να ξαναζεσταθεί και να σερβιριστεί και την επόμενη μέρα, ή ακόμα και κρύο από το ψυγείο.