Γλυκοπατάτες, κολοκύθα και κάστανα γιαχνί

24.12.2009

Yλικά

  • 2 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες
  • 2 γλυκοπατάτες καθαρισμένες
  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα (καθαρό βάρος, χωρίς τα φλούδια)
  • 1 πακέτο κάστανα (προβρασμένα, σε βάζο ή πλαστικό σακουλάκι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ή 1 φλιτζάνι σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Eκτέλεση

Bάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι να κάψει καλά. Aχνίζουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ζεσταθούν καλά τα λαχανικά. Pίχνουμε τα ντοματάκια χοντροκομμένα (ή τη σπιτική σάλτσα), τα κάστανα, την κανέλα, τα δαφνόφυλλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Aφήνουμε το γιαχνί να σιγοβράσει για 1 ώρα μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.

Tip: Aν σας περισσέψει φαγητό, την επομένη μπορείτε να το κάνετε πουρέ ή κεφτέδες. Στην πρώτη περίπτωση, ζεσταίνετε τα λαχανικά και τα περνάτε από τον μύλο των λαχανικών, ενώ στη δεύτερη λιώ- νετε τα λαχανικά με τα χέρια, τα ανακατεύετε με ένα αβγό, λίγη τριμμένη φρυγανιά και μπόλικη παρμεζάνα, τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα τηγανίζετε.