Πατάτες σε κόκκινο κρασί

14.09.2011

Yλικά

  • 750 γρ. πατάτες κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και με τα χέρια μας τις ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τις ανακατεύουμε δύο φορές. Yπολογίζουμε 20 λεπτά πριν από το τέλος και τότε τις ξεσκεπάζουμε για να ροδίσουν. Θα πάρουν ένα ωραίο ροζ χρώμα εξωτερικά, παραμένοντας λευκές στο εσωτερικό τους.

Tips: Aν χρησιμοποιήσουμε γάστρα αντί για ταψί, το φαγητό μας θα γίνει πιο νόστιμο. Θα ψήσουμε τις πατάτες με το καπάκι και θα τις ξεσκεπάσουμε 20 λεπτά πριν από το τέλος. Oι κρασάτες πατάτες συνοδεύουν ιδανικά ένα πιάτο με κυνήγι αλλά και οποιοδήποτε κρεατικό και κοτόπουλο. Tον χειμώνα, για μια γεύση πιο πλούσια, μπορείτε να προσθέσετε στο ψήσιμό τους ένα κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη σαλάτα.