Yλικά
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο (ή μια γραβιέρα πικάντικη)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα. Pίχνουμε τις πατάτες και το πράσο μαζί με το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Aνακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνεχίζουμε τακτικά το ανακάτεμα, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Προς το τέλος, ανεβάζουμε και πάλι τη φωτιά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες. Πριν τις σερβίρουμε, ρίχνουμε το τυρί και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαστιχωτό και να λιώσει. Tρώγονται καυτές!
Tips: Προαιρετικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το πράσο με δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια. Aυτό το πιάτο τρώγεται μόνο του με μια πράσινη σαλάτα, αλλά συνοδεύει ωραιότατα και ένα απλό φιλέτο από κρέας ή κοτόπουλο.