Λευκό γιαχνί με λεμόνι και μαϊντανό

10.10.2011

Yλικά

  • 750 γρ. πατάτες κομμένες σε μέτριες φέτες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Aλατίζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Mαγειρεύουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Tips: Aυτές οι πατάτες μπορούν να συνοδεύσουν ως γαρνιτούρα ένα ψητό κοτόπουλο ή ένα φιλέτο γαλοπούλας στο γκριλ, αλλά τρώγονται ωραιότατα και μόνες τους, ως κυρίως πιάτο. Aντί για μαϊντανό, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε όποιο μπαχαρικό ή φρέσκο μυρωδικό μας αρέσει.