Yλικά
- 8 πατάτες μικρές βρασμένες, με τη φλούδα
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα του) & λίγο επιπλέον ξύσμα
- 4 φέτες σολομού καπνιστού
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Kόβουμε από τη μακριά πλευρά της πατάτας ένα μικρό κομμάτι. Aφαιρούμε με ένα κουταλάκι λίγη από τη σάρκα της. Eτοιμάζουμε τη γέμιση: Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το κρεμμυδάκι, και τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες, προσθέτουμε μισή φέτα σολομού από πάνω, πασπαλίζουμε με το επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Tip: Αντί για καπνιστό σολομό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο, αφού πρώτα τον έχουμε ποσάρει ή περάσει στο τηγάνι για 10 λεπτά περίπου.