Yλικά
- 2 πατάτες μέτριες βρασμένες
- 2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
- 1 ξινόμηλο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κομματάκια
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 σέλερι κομμένο σε μπαστουνάκια
Eκτέλεση
Κόβουμε σε ένα βαθύ μπολ τις πατάτες σε μικρά καρέ και τις αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά (προσεχτικά για να μην λιώσουν οι πατάτες). Aφήνουμε να ενωθούν όλα τα αρώματα για μία ώρα περίπου. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σέλερι κόβοντάς το σε μπαστουνάκια των 10 εκ. περίπου. Bάζουμε μία μικρή κουταλίτσα από τη γέμιση σε κάθε μπαστουνάκι και σερβίρουμε.
Tip: Προσοχή: Οταν ετοιμάζουμε το σέλερι, πρέπει να καθαρίσουμε τις μικρές ίνες που μοιάζουν με κλωστές.