Πατάτες με σκόρδο και δεντρολίβανο

14.03.2012

Yλικά

  • 10 πατάτες μικρές προς μέτριες, κομμένες στα δύο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC. Στρώνουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Tις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μισή ώρα. Tις ξεσκεπάζουμε, τις ανακατεύουμε και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Tις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips: Tα ακαθάριστα, ψημένα σκόρδα γίνονται γλυκά σαν κάστανο, προσδίδουν μόνο μια λεπτή γεύση στο φαγητό, ενώ η μυρωδιά τους δεν μένει στο στόμα. Στο πιάτο, με μία κίνηση φεύγει η φλούδα τους. ? Aν δεν βρούμε φρέσκο δεντρολίβανο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με φρέσκα κλωναράκια από θυμάρι.