ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
MAΓEIΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 6 φιλέτα από λαβράκια μέτρια
- 300 γρ. σπανάκι
- 120 γρ. τυρί φέτα
- 3 πατάτες βραστές
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και στο βούτυρο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Aλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο και την πιπερίτσα. Aλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι ελαφρά από κάθε μεριά. Kόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις απλώνουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το σπανάκι, τη φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια, τα φιλέτα του ψαριού και τέλος αλείφουμε κάθε φιλέτο με τον πολτό ελιάς.
Συμβουλή: Μην ξεχνάς να προτιμάς ψάρια βιώσιμης αλιείας, αλιευμένα κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ. Δες ένα μίνι-ντοκιμαντέρ - πατώντας εδώ - και θα διαπιστώσεις πώς κι εσύ μπορείς να επιλέξεις το σωστό ψάρι.